Aktuális

Elfogták a két férfit, akiket az isztambuli misén történt lövöldözéssel gyanúsítanak

Védőügyvédje szerint a rendőrgyilkos önként adta át kését a rendőröknek

A rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi állítása szerint megvédeni szerette volna a felette lakó idős hölgyet, a kiérkező rendőröknek pedig önként adta át a kését – mondta a gyanúsított kirendelt védője vasárnap az M1 aktuális csatorna híradójában. A férfit vasárnap letartóztatta a bíróság, a végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Mikófalvi Ádám beszámolója szerint védence vasárnap tett vallomásában azt mondta, hogy aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott a felette lakó idős hölgy lakásából kiszűrődni, emiatt törte be az ajtót.

Nyilatkozata szerint a kést is ekkor vette magához, hogy esetlegesen meg tudja védeni az idős hölgyet, ám később önként átadta a kést az ő segélyhívására kiérkező rendőröknek.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a híradónak azt nyilatkozta, hogy a szökés, elrejtőzés veszélyét látta megállapíthatónak a bíróság, valamint a bűnismétlés reális veszélye is fennáll a gyanúsított esetében, mivel novemberben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság, és ennek próbaideje alatt történt az újabb cselekmény.

Január 12-én, csütörtökön este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi, Lecke utcai társasházhoz, amelynek a rendőrökre is támadó lakója kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját.

Az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel.

A támadásban egy rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás és meghalt, egy rendőr a combján, egy másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést. A sérült rendőrök – rövid üldözés után – támadójukat a helyszín közelében elfogták.

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert.

Vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) több, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelte el a férfi letartóztatását február 15-ig. Annak helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki.

Kapcsolódó hírek

Ma eldőlhet a rendőrgyilkos sorsa: börtönbe szállíthatják Sz. Szilárdot
Akár már ma büntetés-végrehajtási intézetbe kerülhet a csütörtök esti, újbudai rendőrgyilkosság gyanúsítottja. A férfi jelenleg is őrizetben van. Az ügyészség a szökés és a bűnismétlés veszélye miatt kérte a letartóztatását. Azóta kiderült, hogy a 35 éves támadó büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el, és amikor a gyanú szerint agyon szúrta a rendőrt, akkor is éppen próbaidőn volt egy másik ügy miatt – hangzott el az M1 Híradójában.
Belföld

Ajánljuk még