Baleset

Frontális ütközésben meghalt egy férfi Zalaegerszegen

Szentkirályi Alexandra: A magyarok elsöprő többséggel utasítják el a súlyos károkat okozó szankciókat

| Szerző: hirado.hu
A magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat – jelentette be a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultáció eredményét a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra a kormány közösségi oldalán közzétett videóban hangsúlyozta: a magyarok elsöprő többséggel elutasítják az olajszankciókat és a tervezett gázszankciókat, mint ahogy a nukleáris energiára vonatkozó korlátozásokat is. Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán azt írta, hogy a nemzeti konzultáció eredménye világos: a magyar emberek elutasítják a brüsszeli szankciókat!

 

Október közepén kezdődött a Nemzeti Konzultáció. Ez volt a tizenkettedik alkalom, hogy a kormány kikérte a magyarok véleményét az országot érintő fontos ügyben. Az embereket ezúttal a brüsszeli szankciós politikáról kérdezték.

A kormány arra volt kíváncsi, hogy a magyarok egyetértenek-e a brüsszeli olajszankcióval és a gázszállításokra vonatkozó embargóval. Rákérdeztek arra is: mit gondolnak a nyersanyagokra és a nukleáris fűtőelemekre vonatkozó szankciókról.

Kapcsolódó tartalom

Külön részben lehetett véleményt mondani a paksi atomerőmű bővítéséről, és a turizmust is korlátozó szankciókról. De a szankció okozta élelmiszerár-emelkedésre és az általa generált újabb bevándorlási hullámra is rákérdeztek.

A kormány összesítette a nemzeti konzultáció eredményeit, és ezek egyértelműek – jelentette be Szentkirályi Alexandra a kormány közösségi oldalán.

A kormányszóvivő közölte: a magyarok elutasítják azokat a szankciókat, amelyek a háborút nem állították meg, Európának viszont rendkívüli gazdasági nehézségeket okoztak és okoznak.

Elmondása szerint „a magyarok elsöprő többséggel elutasítják az olajszankciókat, és a tervezett gázszankciókat, mint ahogy a nukleáris energiára vonatkozó korlátozásokat is. Az eredmények alapján egyértelműen nemet mondanak azokra a szankciókra is, amelyek tovább növelik az élelmiszer árakat, vagy éppen az európai turizmusra raknak további terheket.”

Kapcsolódó tartalom

A kormány szerint a konzultáció eredménye irányadó a magyar közéleti szereplők számára, és azon lesznek majd, hogy Brüsszelben is meghallják azt. A részletes eredményeket rövidesen a kormány hivatalos Facebook-oldalán is közlik.

A magyar baloldal továbbra is úgy táncol, ahogy Brüsszel fütyül – vonta le a következtetést a nemzeti konzultáció eredményéből Hollik István. A FIDESZ kommunikációs igazgatója szerint az eredményekből is látszik, hogy a magyarok nem támogatják az elhibázott brüsszeli politikát.

„Azzal, hogy Gyurcsány Ferencék Brüsszel és az elhibázott szankciók oldalára álltak, egyértelműen szembe helyezkedtek a magyar érdekkel és a magyar emberek véleményével is, amit kifejeztek a Nemzeti Konzultációban. Ráadásul ezen politikájukon mai napig nem hajlandók változtatni, hiszen a baloldal továbbra is a magyarokra erőlteti a szankciókat. Sőt! Továbbiakat is bevezetnének” – emelte ki Hollik István.

Kapcsolódó tartalom

Orbán Viktor októberben, a konzultáció elindításakor arról beszélt, hogy reményei szerint, minél többen kitöltik majd az íveket. De a konzultációval egyidőben országjáró kampány is indult, amelyen kormánypárti politikusok beszéltek arról, mekkora károkat okoznak az elhibázott uniós szankciók egész Európának.

Orbán Viktor most a közösségi oldalán értékelte a Nemzeti Konzultáció eredményét. A miniszterelnök azt írta: hogy a nemzeti konzultáció eredménye világos: a magyar emberek elutasítják a brüsszeli szankciókat.

Kiemelt kép: Horváth Péter Gyula/Hirado.hu

Ajánljuk még