Videó

Libabőr! Rasovszky Kristófnak szólt a Himnusz a világbajnoki aranyérem után

Megszólalt az újbudai rendőrgyilkos védőügyvédje

| Szerző: hirado.hu
Felebbezett letartóztatása ellen az újbudai rendőrgyilkos és ügyvédje. A Budai Központi Kerületi Bíróság több, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt rendelte el a kényszerintézkedést február 15-ig, annak helyszínéül pedig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki. A bíróság megállapítása szerint a megalapozott gyanú a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján észszerű kétely nélkül fennáll, ezen kívül az ülésen a gyanúsított tényfeltáró, beismerő vallomást tett. A gyanúsított védője az M1 Híradójának ismertette az ülésen elhangzottakat.

 

„Védencem letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság 30 napra elrendelte. Egészségügyi állapotára tekintettel az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte el a végrehajtását. Védencem a letartóztatás tárgyában tartott ülésen vallomást tett” – közölte az M1 Híradójával a gyanúsított ügyvédje, Mikófalvi Ádám.

Kapcsolódó tartalom

A védő hozzátette: védence aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott a felette lakó idős hölgy lakásából kiszűrődni, emiatt törte be az ajtót. A kést is korábban emiatt vette magához, hogy esetlegesen meg tudja védeni az idős hölgyet. Mikófalvi Ádám elmondása szerint védence a kést később önként átadta a kiérkező rendőröknek.

Kapcsolódó tartalom

„Az események pontos feltárása, a szakértői vélemények bevárása, többek között védencem elmeorvosi szakértői véleményének bevárása, és így a cselekmény pontos jogi minősítésének meghatározása képezi az eljárás további feladatait” – zárta Mikófalvi Ádám.

A kiemelt képen Mikófalvi Ádám ügyvéd. (Forrás: M1)

Ajánljuk még