Baleset

Frontális ütközésben meghalt egy férfi Zalaegerszegen

Azbej Tristan: A nemzetközi közösségnek cselekvően kell fellépnie a keresztényüldözés ellen!

A nemzetközi közösségnek cselekvően kell fellépnie a keresztényüldözés ellen – hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára vasárnapi Facebook-bejegyzésében annak kapcsán, hogy éjszaka Nigériában terroristák támadtak meg egy katolikus plébániát és kivégezték a plébánost.

Azbej Tristan azt írta, a nigériai Kafin-Koro településen terroristák támadták meg a helyi Szent Péter és Pál katolikus plébániát. A terroristák a támadás során brutális módon végeztek a helyi plébánossal: a beszámolók szerint Isaac Achi főtisztelendő atyát élve égették el otthonában, segédjét pedig lőtt sebekkel szállították kórházba.

Az államtitkár részvétét fejezte ki, kiemelve, hogy a kegyelet nem elég, a nemzetközi közösségnek cselekvően kell fellépnie a keresztényüldözés ellen.

Első lépésként a nyugati politikusoknak be kell fejezniük a tagadást, mert állításaikkal szemben „nem a klímaváltozás vagy a helyi villongások miatt” ölnek meg naponta tucatnyi keresztényt, hanem „mert keresztény a vallásuk és hitet tesznek Jézus Krisztus neve mellett” – fogalmazott Azbej Tristan.

Hozzátette, a magyar kormány a Hungary Helps Programon keresztül támogatja az erőszakos terrortámadásoknak kitett afrikai keresztényeket.

Az elmúlt években a nigériai katolikus és protestáns egyházakkal együtt támogatta a belső menekültek ellátását, a terrortámadások áldozatainak orvosi ellátását, lerombolt templomok, iskolák, otthonok újraépítését és üldözött keresztény fiatalok ösztöndíjait.

Azbej Tristan a bejegyzésben szintén részvétét fejezte ki a Kongói Demokratikus Köztársaság egyik templomában történt vasárnapi robbantás áldozatainak és a hozzátartozóiknak.

Azt írta, „tragikus nap a mai. Az éjszakai nigériai papgyilkosság után imént kaptuk a hírt, hogy napközben a Kongói Demokratikus Köztársaság Észak-Kivu tartományában található Kasindi település egy templomában robbantásos merényletet követtek el. Nem megerősített információk szerint a támadásnak több halálos áldozata van. A terroristák a bombát egy keresztelő alatt robbantották fel”.

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még