Rendkívüli

Tűzvész pusztított a szépművészeti múzeumban, több ezer műalkotás semmisült meg

Rendőrgyilkosság: megható videó a kórházban gyógyuló sérült főtörzszászlósról

| Szerző: hirado.hu
A csütörtök este a 11. kerületben megtámadott rendőrökre még hosszú gyógyulási folyamat vár, de kollégái várják vissza őket – írja Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), amely Dobos László r. törzszászlós és Kállai László r. főtörzszászlós állapotáról is új információkat közölt.

 

„Dobos László rendőr törzszászlós szolgálatirányító parancsnok otthon felesége és másfél éves kisfia társaságában gyógyulgat. Kállai László rendőr főtörzszászlós, körzeti megbízott még a kórházban van, de reményeink szerint már ma délelőtt hazamehet, hogy családja körében lábadozzon. Hosszú gyógyulási folyamat van előttük, de mi visszavárjuk őket!” – olvasható a BRFK Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

Mint arról korábban beszámoltunk, három rendőr még csütörtökön késő este vonult ki egy 11. kerületi társasházhoz. A ház lakói azért kértek segítséget, mert egy férfi kalapáccsal szakította be szomszédja lakásának ajtaját, majd erőszakkal be akart jutni.

Kapcsolódó tartalom

A rendőrök a lépcsőházban elfogták az ámokfutót. Amikor meg akarták bilincselni, a férfi ütni és rúgni kezdte őket, aztán előrántott egy 17 centis kést, amivel mindhárom rendőrt megszúrta, végül az utcára menekült. Háromból csak ketten tudták követni.

A 35 éves férfit többször is felszólították, hogy ne mozduljon, de ő többször is megpróbált elszökni.

Kapcsolódó tartalom

A támadásban az egyik rendőr a combján, a másik a karján és mellkasán sérült meg. Harmadik társukat – még a lépcsőházban – szívtájékon szúrta meg a támadó. A 29 éves Baumann Péter a kórházban belehalt a sebesüléseibe.

A kiemelt képen a rendőri látogatás pillanata. (Forrás: BRFK/Facebook)

Ajánljuk még