logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rendőrgyilkosság Budapesten: Megérkeztek a helyszíni fotók

Szolgálatteljesítés közben vesztette életét Baumann Péter r. főtörzsőrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja.
Rendőrök és mentők az elkövető körül (Fotó: MTI/Mátyus Tamás)

Baumann Péter r. főtörzsőrmestert csütörtökön késő este intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi Budapest XI. kerületében – olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelegnek munkatársuk helytállása előtt a rendőrök. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában.

A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves – közölte a rendőrség.

A BRFK tevékenységirányítási központjába csütörtökön 22 óra után érkezett bejelentés arról, hogy Budapest XI. kerületében – egy Lecke utcai társasházban – egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akar jutni az ingatlanba – áll a tájékoztatásban.

Bűnügyi technikusok helyszínelnek (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, de ő az egyenruhásokra támadt.

A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták.

A mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Az egyik rendőr, Baumann Péter r. főtörzsőrmester a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

Bűnügyi technikusok helyszínelnek Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még