Aktuális

Harminchatan lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

Sírtak a szirénák is: Baumann Pétert családját rajongásig szerető, hivatásának élő rendőrként ismerték, egy éve talált rá a szerelem

| Szerző: hirado.hu
A döbbenet leírhatatlan: egy férfi 17 centiméter pengehosszúságú, recézett élű tőrkéssel mellkason, szívtájékon szúrta Baumann Pétert. A hős rendőrt családját, különösen édesanyját rajongásig szerető emberként ismerték. Egy éve talált rá a szerelem, februárban lett volna 30 éves.
Gyászszalag egy rendőrautón Budapesten Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Gyászszalag a rendőrautókon, fekete zászló a Rákospalotai Rendőrkapitányság épületén, mécsesek égnek, a Budapesti Rendőr-főkapitányság összes objektumában felsírtak a szirénák, így búcsúztak a budapesti rendőrök Baumann Pétertől.

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai rendőr főtörzsőrmestert. Mint ismert, pénteken kórházi ellátása közben vesztette életét, miután egy, a XI. kerületi Lecke utcában lévő társasházban – rendőri intézkedés közben – egy férfi 17 centiméter pengehosszúságú, recézett élű tőrkéssel mellkason, szívtájékon szúrta.

Kapcsolódó tartalom

Fekete zászló a Rákospalotai Rendőrkapitányság épületén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A rendőri intézkedés során egy másik rendőr a bal combján, egy harmadik rendőr pedig a mellkasának jobb oldalán és jobb karján szenvedett szúrt sérüléseket.
A sérült rendőrök – rövid üldözés után – támadójukat a helyszín közelében elfogták.

Rendőrök és mentők az elkövető körül Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt január 12-én éjjel (Fotó: MTI/Mátyus Tamás)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán bemutatták a hős rendőrt, megható sorokkal búcsúztak tőle. „Peti mosolygós, a rosszkedvet hírből nem ismerő, családját rajongásig szerető, hivatásának élő rendőrként ismerték. Rendőri tanulmányait 2012-ben kezdte a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, 2013. július elsején szerelt fel próbaidős járőrként a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság állományába. Járta a ranglétrát: 2018 decemberében járőrvezető, fél évre rá járőrparancsnok beosztásba került. Utána körzeti megbízottként dolgozott. Imádta, amit csinált, helytállását vezetői is elismerték. Teljesítményértékelésnél kivételes minősítést kapott, ez is bizonyítja szakmai elhivatottságát. A közösség biztonságáért produkált hathatós munkájáért szolgálata alatt hét ízben részesült önkormányzati jutalomban.”

Valósággal feloldódott hivatásában, az élete volt a rendőrség, a cég kitöltötte minden pillanatát, gyakorlatilag hobbija sem volt. Egy éve talált rá a szerelem, társa, Niki szintén a hivatásos állomány tagja egy társszervnél. Családját, különösen édesanyját rajongásig szerető emberként ismerték, 32 esztendős bátyja, István is gyászolja.

„Peti februárban lett volna 30 éves. Peti a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon nemcsak a kollégáit, hanem a barátait is itt hagyta”– írták, majd hozzátették hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság összes objektumában 13 órakor felsírtak a szirénák.

Kapcsolódó tartalom

Mi történt?

A Központi Nyomozó Főügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt nyomoz.

A rendelkezésre álló adatok szerint január 12-én 22 óra körül egy Budapest XI. kerületi társasház lakói bejelentést tettek a rendőrségen, miszerint az egyik lakás zárva lévő ajtaját egy, a házban lakó férfi kalapáccsal betörte azért, hogy a lakásba bemenjen. A helyszínre érkező rendőrök közül hárman a társasház folyosóján intézkedés alá vonták a 35 éves férfit, majd megkezdték a férfi bilincselését, aki ekkor hirtelen az intézkedő rendőrökre támadt, ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni a kényszerintézkedést. Ennek során a férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel a rendőrökre támadt és annak érdekében, hogy őket megölje, mindhárom rendőrt megszúrta.

Kapcsolódó tartalom

Majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. A XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 13-án virradóan (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Ajánljuk még