Aktuális

Megsérült a NASA minihelikoptere, nem repülhet többet a Marson

„Arra ébredtem, hogy lőnek” – sokkolta a környéken élőket az újbudai rendőrgyilkosság

Meggyilkoltak egy fiatal rendőrt csütörtök este Budapesten. A 29 éves főtörzsőrmester társaival egy újbudai lakóházhoz vonult ki, ahol egy ott lakó férfi kalapáccsal rátörte az ajtót egyik szomszédjára. Amikor a rendőrök meg akarták bilincselni, hirtelen rájuk támadt egy 17 centiméter hosszú késsel. Mindhármukat megsebesítette, egyikük belehalt a sérüléseibe. Az elkövetőt csak úgy tudták megállítani, hogy lábon lőtték – számolt be az M1 Híradója.

Sérült rendőrök kértek segítséget rádión pénteken késő este, miközben egy férfit fogtak közre az egyik Fehérvári úti villamosmegállóban. Többször is felszólították a kiabáló férfit, hogy ne mozduljon, de az ellenszegült és futva próbált elszökni.

Először egy figyelmeztető lövést adtak le a rendőrök, de miután tovább őrjöngött a férfi lábon lőtték, és a közben megérkező erősítés segítségével elfogták.

A férfi nem sokkal korábban egy Lecke utcai társasházban kalapáccsal beszakította szomszédja lakásának ajtaját. Ezért kértek segítséget a ház lakói a rendőrségtől.

Három rendőr a lépcsőházban fogta el az őrjöngő a férfit, aki miközben meg akarták bilincselni hirtelen rájuk támadt. Ütött és rúgott, majd egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel mindhárom rendőrt megszúrta, majd az utcára menekült. Háromból csak ketten tudták követni.

A támadásban az egyik rendőr a combján, a másik a karján és mellkasán sérült meg. Harmadik társukat szívtájékon érte az egyik szúrás. Ő később a kórházban életét vesztette.

A ház előtt még pénteken reggel is több rendőrautó állt, illetve a lépcsőházban is folytak a vizsgálatok. A gyilkos által beszakított ajtót fóliába csomagolva késő délelőtt szállították el. A rendőrök hosszú órákig dolgoztak a területen.

A környéken élőket sokkolta a tragédia többen még napközben sem tudtak feldolgozni a történteket. A híradónak azt mondták, felfoghatatlan azt látni, hogy egy rendőr életét veszti miközben az embereket védi.

Kapcsolódó tartalom

Arra ébredtem fel, hogy lőnek, előszőr azt hittem rakéta. Megijedtem és jöttem az ablakhoz, csak a húsz-harminc villogó rendőrautót láttam, majd az érkező mentőt” – mondta egy idős hölgy az M1-nek.

Szemtanúk arról is beszámoltak, hogy a férfi nem volt hajlandó együttműködni a rendőrökkel és ellenszegült az utasításoknak.

A figyelmeztető lövésre lettünk figyelmesek. Rohantam az ablakhoz, láttam, hogy az elkövető a síneken ül és néha fekszik. A két rendőr utasítja, hogy ne mozduljon, feküdjön le a földre, de ő ül tovább. Ezt követően mondták, ha nem fekszik le lőni fognak, mire az elkövető elkezdett futni” – mondta Pongrácz Anita szemtanú.

Arra is emlékezett, hogy a férfi az elfogása előtt sokáig hangosan ordibált, majd miután megbilincselték, próbálta letagadni a tettét.

Más szemtanúk arról beszéltek, hogy a rendőrgyilkos férfit a környéken régóta ismerték agresszív, kezelhetetlen és kötekedő természetéről. Rendszeresen visszaélt fizikai erejével, ezért sokan elkerülték. Többen úgy tudják, kábítószerekhez is köze volt.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte: az ügyben több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt nyomoznak, illetve nyomozócsoportot is létrehoznak. A férfi őrizetben van, kihallgatása után indítványozzák letartóztatásának elrendelését.

Ajánljuk még