logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megkezdték a megemelt nyugdíjak kézbesítését

| Szerző: hirado.hu
Csütörtöktől érkeznek a 15 százalékkal megemelt nyugdíjak. Egy átlag nyugdíjas így havonta 27 ezer forinttal több juttatást kap, mint eddig. Az emelésre a folyamatosan növekvő szankciós infláció miatt volt szükség, és várhatóan nem ez lesz az utolsó nyugdíjemelés idén. A kormány eltökélt, hogy megőrizze a nyugdíjak reálértékét. Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj is – számolt be az M1 Híradó.

Már megérkezett a nyugdíja az M1 által meglátogatott kaposvári asszonynak. Nagyon várta a 15 százalékkal megemelt juttatást. Férjét két éve veszítette el, így egyedül tartja fenn a háztartást. Egy másik nyugdíjas is örül az emelésnek. Azt mondja, szüksége van a plusz pénzre, mert a boltokban megemelkedtek az árak, és a ház körül is mindig akad többletkiadás.

Azért is sokat jelent az emelés, mert az infláció is nagyobb” – fogalmazott.

Tavaly a kormány háromszor, összesen 14 százalékkal emelte a nyugdíjakat. Mától pedig érkezik a további 15 százalékkal megemelt járandóság.

Egy átlagnyugdíjas így januártól 27 ezer forinttal kap többet. Februárban pedig jön a megemelt nyugdíj kétszerese. Vagyis az alap mellé a 13. havi ellátás.

A 15 százalékos emelést és a 13. havi nyugdíjat figyelembe véve ebben az évben ez több mint 350 ezer forint emelést jelent az időseknek.

Kapcsolódó tartalom

Sebestyén Géza a Mathias Corvinus Collegium Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője, gazdaságpolitikai szakértő az M1-en azt mondta: a régióban sehol sincs ilyen magas nyugdíjemelés, mint Magyarországon.

Magyarország jelentős nyugdíjemelést ad a mostani nehéz gazdasági helyzetben is, és ez valóban segítség, hiszen azt látjuk, nemcsak a nyugdíjasok, mindenki láthatja, hogy a háború és a szankciós hatások miatt hogyan növekednek az anyagi terheink

– fogalmazott.

Az emelésre és a 13. havi juttatások kifizetésére összesen 1270 milliárd forintot fordít a kormány.

Orbán Viktor közösségi oldalán hívta fel a figyelmet a csütörtökön érkező 15 százalékkal megemelt nyugdíjra. A miniszterelnök bejegyzésében azt írta: Megvédjük a nyugdíjakat! Megvédjük az időseket!

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még