Fontos

Gulyás Gergely: Ha valaki gyermekek sérelmére követ el bűncselekményt, semmilyen kegyelemben nem részesülhet

A Corvinus szükség esetén biztosítja az erasmusos hallgatóinak járó támogatást

| Szerző: hirado.hu
A Budapesti Corvinus Egyetem bízik az Erasmus+ és Horizont Európa források körül kialakult helyzet mielőbbi megnyugtató rendezésében, szükség szerint azonban, a fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány támogatásával, kész biztosítani a 2024/25-ös tanévre a hallgatói kiutazások költségeit.

A Corvinus stratégiai célja az egyetem közösségének nemzetköziesítése, amelynek része, hogy mind az oktatók, kutatók, mind a hallgatók a hazai kötelékeiket megtartva mobilitási programokban, nemzetközi együttműködésekben vehessenek részt.

Az Erasmus+ program lehetőségeit leginkább kihasználó egyetemek között van a Corvinus: tanévenként nagyságrendileg 500 diák gazdagodott uniós támogatással külföldi tapasztalatokkal, és ezzel versenyelőnyt szereztek a későbbi munkaerőpiaci belépéshez.

A program révén a hallgatók által megszerzett ismereteket, készségeket, kapcsolatrendszereket kivételes, Magyarország javára fordítható erőforrásnak tartja a Corvinus, ezért az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvánnyal közösen áttekintette a pénzügyi mozgásterét, és ez alapján, amennyiben az Európai Uniónak és Magyarországnak nem sikerül megállapodni az Erasmus program finanszírozásáról, úgy a Budapesti Corvinus Egyetem a 2024/25-ös tanévre biztosítja hallgatói számára a kiutazáshoz és kinntartózkodáshoz szükséges pénzügyi forrásokat.

A Corvinus nemzetközi beágyazottsága kiemelkedő, 5 kontinensen több mint 250 partneregyetemmel áll együttműködésben,

számos kettősdiploma-programot kínál, és Magyarországon egyedülállóan két nemzetközi intézményi akkreditációt is szerzett a legrangosabb nemzetközi felsőoktatási minősítő szervezetek értékelése alapján.

A Budapesti Corvinus Egyetem bízik a kialakult helyzet mielőbbi megnyugtató rendezésében, és abban, hogy a források továbbra is hozzáférhetőek lesznek a magyar egyetemek oktatói és hallgatói számára.

A Budapesti Corvinus Egyetemről

A Budapesti Corvinus Egyetem Magyarország vezető egyeteme a gazdasági és társadalomtudományi képzések területén. A Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány által fenntartott, megújuló Corvinus középtávú célkitűzése, hogy az említett területeken ne csak országosan, de Közép-Európában is a legjobb felsőoktatási intézménnyé váljon.

A Corvinus Egyetemen jelenleg csaknem 12 000 hallgató tanul, köztük 2000-en külföldi diákok.

Az intézmény világszerte több mint 200 partneregyetemmel ápol szoros kapcsolatot.

A Corvinus rendszeresen ér el előkelő helyezést a nemzetközi felsőoktatási rangsorban, Gazdálkodási és menedzsment képzésével a régió első helyezettje lett az Eduniversal 2019-es rangsorában, Vezetés és szervezés mesterképzésével pedig évről évre a világ 100 legjobb üzleti iskolája között szerepel a Financial Times által 2005 óta vezetett Masters in Management rangsorában.

A Budapesti Corvinus Egyetem az egyetlen olyan magyarországi egyetem a gazdaságtudományok területén, amely két nemzetközi intézményi akkreditációval rendelkezik (AMBA, AACSB).

Ajánljuk még