logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint százezer család rezsicsökkentését segíti a szociálistűzifa-program

A következő hetekben is folyamatosan juttatják el az önkormányzatoknak a szociális tűzifát. Az állami erdőgazdaságok több mint kétezer önkormányzat számára biztosítanak mintegy 200 ezer köbméternyi faanyagot, amelynek már több mint kétharmadát átadták az érintett településeknek. A kormány szerint a szankciós energiaválság miatt idén még nagyobb a jelentősége a szociálistűzifa-programnak, amelyben több mint százezer család rezsicsökkentését segítik – számolt be róla az M1 Híradója.

 

Az 5000 fő alatti kistelepülések pályázhattak a szociálistűzifa-programra, amelyen idén 2300 település vesz részt. A kormány mintegy százezer család rezsicsökkentését segíti így. Az ingyenes tűzifa kétharmadát már megkapták az önkormányzatok, február közepéig pedig minden érintett családhoz eljut.

Kettőszáznyolc köbmétert kaptunk idén, ezt úgy egyeztünk meg a képviselő-testülettel, hogy egy köbméter alatt nem adunk, tehát 208 igénylőt választottunk ki, akit mi a legrászorultabbnak ítéltünk meg” – mondta Vajszló polgármestere.

A kormány eltökélt szándéka, hogy segítse és támogassa a magyar családokat, a magyar vállalkozásokat adókedvezménnyel, élelmiszerárstoppal, kamatstoppal és a szociálistűzifa-programon túl hatósági áras tűzifával is.

A szociális tűzifa mellett ugyanis szeptember közepén indult a kormány hatóságiárastűzifa-programja. Az erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa fix áron vásárolható meg, családonként legfeljebb tíz köbméter. Országszerte mintegy 150 helyszínen.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: MTI/Kovács Anikó

Ajánljuk még