logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jászberényi választás: a regnáló polgármester a tagadás és a beismerés között ragadt

| Szerző: hirado.hu

Miután Márki-Zay Péter az ATV stúdiójában azt mondta, hogy amerikai pénzekkel is támogatják Budai Lórántot a jászberényi időközi önkormányzati választáson, kiderült, hogy a NAV nyomozást is indíthat az ügyben. A jelenleg is polgármesteri tisztséget betöltő jobbikos politikus tagadja, hogy külföldi pénzek kerülnek a kampányába.

„És támogatjuk” – ezt válaszolta Márki-Zay Péter az ATV-ben arra a kérdésre, hogy miért nem támogatják amerikai kampánypénzekkel a jászberényi időközi önkormányzati választáson induló ellenzéki erőket.

Budai Lóránt regnáló polgármester később egy interjúban azt mondta, hogy minden jó szándékú segítségnek örülnek.

A Magyar Nemzet értesülése szerint egy feljelentés nyomán a NAV ki is vizsgálhatja, hogy amerikai pénzekből támogatják-e a baloldal jászberényi kampányát. Budai Lóránt polgármester a Mediaworks kérdéseire válaszolva

tagadta, hogy amerikai pénzek kerülnek a kampányába, de azt elismerte, hogy félmillió forint már meg is érkezett Márki-Zayéktól

számol be a Magyar Nemzet.

 Szerinte azonban többen félreértelmezik a Márki-Zay által elmondottakat.

„Hogy ki mit beszél, az az ő dolga”

– így reagált Budai arra, amikor a Mediaworks riportere szembesítette a politikust Márki-Zay Péter mondataival. A NAV-vizsgálatnak pedig örömmel áll elébe, mint mondta: „Bennünket bárki bármikor vizsgálhat”.

Jászberényben január 15-én tartanak időközi önkormányzati választásokat, miután októberben Gedei József DK-s alpolgármester kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását. Az ügy érdekessége, hogy Budai Lóránt 2019-ben az ellenzéki összefogásnak köszönhetően lett polgármester, és még Dobrev Klára is kampányolt mellette.

Kapcsolódó hírek

A jobbikosokhoz is gurul Márki-Zay dollárjaiból
Újabb leleplező nyilatkozat igazolja, hogy a dollárbaloldal továbbra is amerikai pénzekből finanszíroz hazai választási kampányokat – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint ezúttal Budai Lóránt, Jászberény jobbikos polgármestere ismerte el, hogy a vasárnapi önkormányzati választásokra készülve szívesen elfogad bármilyen támogatást, azt is, amit Márki-Zay Péter az Amerikából érkezett pénzekből szán a helyi kampányra – hangzott el az M1 Híradójában.
Belföld
Dollárbaloldal: a jobbikos polgármester sem veti meg az ingyenpénzt
Újabb leleplező nyilatkozat igazolja, hogy a dollárbaloldal továbbra is amerikai pénzekből finanszíroz hazai választási kampányokat. Ezúttal Budai Lóránt, Jászberény jobbikos polgármestere ismerte el, hogy a vasárnap esedékes helyi önkormányzati választásokra készülve szívesen elfogad bármilyen támogatást, azt is, amit Márki-Zay Péter a tengerentúlról érkezett pénzekből szán a helyi kampányra.
Belföld

Ajánljuk még