Aktuális

Késes támadás történt egy németországi középiskolában, több diák súlyosan megsérült

Mini bölcsőde épül Dunaszigeten

Jövő év november végéig új mini bölcsőde épül Dunaszigeten, a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 179,43 millió forintos támogatásával valósul meg – tájékoztatta konzorciumi partnerként a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal az MTI-t.

A közlemény szerint 14 három év alatti gyermeket tudnak majd elhelyezni a két csoportszobás intézményben, segítve a községben élő gyermekes családok munkába állását.

A bölcsődei szolgáltatás elérhetősége hosszú távon hozzájárul a gyermekvállalás ösztönzéséhez, így évtizedes távlatban is biztosítják a munkaerő utánpótlását, támogatva többek között a leszakadással fenyegetett társadalmi csoportok felzárkóztatását – közölték.

A beruházás részeként a csoportszobák mellett játékudvart is kialakítanak, emellett olyan új bútorokat, berendezési tárgyakat, készségfejlesztő játékokat, szemléltető eszközöket, udvari utcabútorokat is beszereznek, amelyek a kisgyermekek több alapvető életkori sajátosságainak, képességeinek fejlesztéséhez járulnak hozzá.

A kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánljuk még