logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Országos kampány indul Márki-Zay Péter földadója ellen

| Szerző: hirado.hu
Országos kampány indul Márki-Zay Péter földadója ellen. 2023. január 1-től a Csongrád-Csanád vármegyei Hódmezővásárhely szántó-, kert-, gyümölcsös- és szőlőtulajdonosainak – hektáronként – csaknem 10 ezer forintot kell fizetniük földjeik után. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) vármegyei elnöke aláírásgyűjtésbe kezdett a baloldali városvezető által kivetett sarc ellen.
Aratják a búzát Tolna megye Sárköz tájegységén 2021. július 23-án. MTI/Kiss Dániel

A Magyar Nemzet információi szerint a Márki-Zay Péter vezette Hódmezővásárhelyen, a hivatalban az adócsoport már gőzerővel készíti az értesítő leveleket, amelyek adófizetési kötelezettségről szólnak.

Mint ismeretes, 2023. január 1-től a Csongrád-Csanád vármegyei település szántó-, kert-, gyümölcsös- és szőlőtulajdonosainak – hektáronként – csaknem 10 ezer forintot kell fizetniük földjeik után.

Szél István, a Magosz helyi elnöke az üggyel kapcsolatban közölte:

„Mi pedig, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) nevében továbbra is gyűjtjük a tiltakozó aláírásokat, már eddig is több ezren csatlakoztak a kezdeményezésünkhöz.

Januárban az akciónk új lendületet vesz, és komoly kampányt építünk fel az ügyünk népszerűsítésére. Igyekszünk mindenki figyelmét felhívni a problémára, és bízunk benne, velünk együtt sokan harcolnak majd azért, hogy a termőföldet ne lehessen sem most, sem a későbbiek során megadóztatni.”

Kapcsolódó tartalom

Szél István elmondta, a botrány kirobbanása óta sokan keresték telefonon valamint személyesen. A beszélgetésekből kiderült, sokakat érint rendkívül hátrányosan az intézkedés, ezért bizakodnak a földadó elleni harc sikerességében.

Abban bízunk, hogy legalább százezer aláírást összegyűjtünk, de inkább sokkal többet. Legalább két és fél millió földtulajdonos van Magyarországon, de nemcsak őket célozza majd a kampányunk, hanem mindenkit, aki nem ért egyet a földadóval, és úgy gondolja, hogy a termőföldnek adótehertől mentesnek kell maradnia. Reméljük, sokan csatlakoznak majd az ügyünkhöz”

– fogalmazott Szél István. A Magosz helyi elnöke szerint a tervezettel – akár – a 100 millió forintot is meghaladná a hódmezővásárhelyi gazdák terhe.

A hódmezővásárhelyi példán felbátorodva a vármegyében máshol, így például Szentesen is felmerült, hogy bevezetik a földadót, de a helyi gazdák egyelőre megakadályozták ezt.

Kapcsolódó tartalom

 

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még