Fontos

Rákot diagnosztizáltak III. Károly királynál

Vádat emeltek egy fiúval szemben, aki gyermekek ellen követett el nemi erőszakot

A Somogy Vármegyei Főügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 15 éves fiúval szemben, aki két Somogy vármegyei gyermekotthonban is szexuálisan zaklatta társait.

A Somogy Vármegyei Főügyészség azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy a serdülőkori magatartászavarban szenvedő fiatalkorú vádlott kiskora óta nevelőszülő gondozásában élt, azonban 2020 évben gyermekotthonban helyezték el, ahol a házirendet nem tartotta be, viselkedése miatt a nevelőkkel, illetve a lakótársaival is voltak konfliktusai.

A fiú 2021 decemberében a szobájába csalta ötéves nevelttársát, eltorlaszolta az ajtót, ruha nélkül a sértettre feküdt, de az egyik nevelő megzavarta, miután nem tudott benyitni a szobába az ajtóhoz tolt bútor miatt.

A terhelt egy másik otthonban további két gyermeket zaklatott. Közülük az egyik sértettet többször bántalmazta, majd szexuális erőszakot is el akart követni ellene, de a megfélemlített gyermek kiabálni kezdett, és kimenekült a szobából. Egy 11 éves gyermek esetében a vádlott véghez vitte a bűncselekményt, azonban két nevelttárs észlelte, mi történik, és értesítette a nevelőket.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában az eljárás alatt mindvégig letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés alkalmazására tett indítványt – áll a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még