Fontos

Rákot diagnosztizáltak III. Károly királynál

Szentkirályi Alexandra: Idén már azoknak a 30 év alatti nőknek sem kell jövedelemadót fizetni, akik gyermeket vállalnak

| Szerző: hirado.hu
Egy éve lépett életbe a 25 év alattiak szja-mentessége. Idén már azoknak a 30 év alatti nőknek sem kell jövedelemadót fizetni, akik gyermeket vállalnak. A kormány a szankciók okozta nehéz gazdasági helyzetben is megőrzi a fiatalok szja-mentességét.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta: Immár egy éves a 25 év alattiak szja-mentessége, mellyel az állam jelentős adóbevételekről mondott le, azonban a kormány a „szankciók okozta nehéz gazdasági helyzetben is” megőrzi a fiatalok szja-mentességét.

Mostantól a 30 év alatti anyukák is részesülnek ebből a kedvezményből, ez tízezreket érint, akik emellett minden egyéb családtámogatásra is jogosultak.

Magyarországon még soha nem volt olyan, hogy a fiatalok ennyi adókedvezményt kapjanak – hangsúlyozta a kormányszóvivő. Rámutatott, hogy az intézkedéssel egy nő pályakezdő korától 30 éves koráig teljesen jövedelemadó-mentes lehet.

A kormány az szja-mentességgel szeretné támogatni a fiatalokat, ami egy bruttó 500 ezer forintos átlagfizetésnél 119 ezer forintnyi nettó pluszt jelent. Havonta átlagosan 327 ezren veszik igénybe a kedvezményt.

Ajánljuk még