Fontos

Rákot diagnosztizáltak III. Károly királynál

Megint választási kampányra gyűjt pénzt Márki-Zay Péter, most is elfogadná az amerikai dollárokat

Újabb adománygyűjtésbe kezdett Márki-Zay Péter, ezúttal a jászberényi időközi önkormányzati választás kampányára kér pénzt illetve toboroz aktivistákat, és ismét elfogadná az amerikai dollárokat. A Magyar Nemzet megkeresésére azt mondta, semmi kivetnivalót nem látna abban, ha ismét külföldről érkezne pénz a Mindenki Magyarországa Mozgalom számlájára – hangzott el az M1 híradójában.

„Hajrá jászok”

– írta közösségi oldalán Márki-Zay Péter. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje ismét adománygyűjtésbe kezdett. Ezúttal a jászberényi időközi önkormányzati választás kampányára kér pénzt, amelyet január 15-én tartanak. Azután, hogy DK-s kezdeményezésre feloszlatta magát a jobbikos vezetésű képviselő testület. A hódmezővásárhelyi polgármester a Mindenki Magyarországa Mozgalom számlaszámát adta meg, ahova lehet utalni a felajánlásokat, akár dollárban is.

Ismét elfogadná a külföldi támogatást

„Semmi kivetnivalót nem látunk abban, ha külföldi magyarok ismét támogatnák a mozgalmat”

–  ezt válaszolta Márki-Zay Péter a Magyar Nemzet megkeresésére. A portál megjegyzi: nem lenne meglepő, ha ismét Amerikából finanszíroznák a baloldal kampányát.

Körbejárt a persely a baloldal rendezvényein tavaly tavasszal. Utólag azonban kiderült: nem csak Magyarországról kaptak pénzt.

Márki-Zay Péter maga ismerte el, hogy az országgyűlési választás kampányára érkeztek támogatások Amerikából. Később kiderült, összesen 3 milliárd forintnyi dollár. A botrány kirobbanása után Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy távozik főtanácsadója Korányi Dávid.

Kapcsolódó tartalom

Ő volt Bajnai Gordon volt miniszterelnök egykori főtanácsadója, most pedig épp annak az NGO-nak, az Action for Democracy-nak az ügyvezető elnöke, ahonnan az úgynevezett guruló dollárok Márki-Zay Péter mozgalmán keresztül a baloldal kampányához érkeztek.

Kapcsolódó tartalom

A dollár sosem elég

A baloldal vezető politikusai tagadják, hogy tudtak volna a guruló dollárokról, viszont a titkosszolgálati vizsgálat kiderítette, hogy a dollármilliárdokból jutott a DK-közeli portálokhoz, és a Bajnai Gordon-féle Datadat csoporthoz is. A legnagyobb része azonban Márki-Zay Péter mozgalmánál landolt.

Az összes pénz bement egy nagy zsákba, egy számlára és abból mentek a kifizetések

– nyilatkozta a sajtónak még múlt év májusában Márki-Zay Péter.

A nyomozás és a nemzetbiztonsági vizsgálat még le sem zárult, de a hódmezővásárhelyi polgármester most újabb adománygyűjtésbe kezd, és ismét elfogadna amerikai támogatásokat.

A dollár sosem elég – ezzel a címmel közölt cikket a pestisracok.hu. A portál szerint a kérdés az, vajon mi lett a választások után utalt százmillió sorsa, ha most ismételten pénzt kell kalapoznia Márki-Zay Péternek.

Kiemelt kép: MTI / Rosta Tibor

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még