logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Élőben közvetíti XVI. Benedek temetését a közmédia

| Szerző: hirado.hu
A Dunán látható a korábbi egyházfő gyászszertartása, amelyet Ferenc pápa celebrál a vatikáni Szent Péter téren január 5-én, 9:30-tól. A közvetítés után dokumentumfilmmel idézik fel Joseph Ratzinger kivételes életútját.

 

Csütörtök reggel kísérik utolsó útjára XVI. Benedek emeritus pápát, aki 95 éves korában, a múlt év utolsó napján távozott el.

A gyászmisét élőben közvetíti 9:30-tól a Duna. A szertartás történelmi jelentőségű: Ferenc pápa celebrálja, így ez lesz az első alkalom, amikor egy pápát az utódja temeti el. XVI. Benedek földi maradványait – korábbi kérésének megfelelően – a Szent Péter-bazilika kriptájában helyezik majd el.

Kapcsolódó tartalom

A szertartás hosszának függvényében közvetlenül a közvetítés után, vagy a déli híradót követően a Duna műsorára tűzi a XVI. Benedek – Joseph Ratzinger története című dokumentumfilmet.

Az alkotás életét, az egyházban betöltött szerepét, karrierjének főbb állomásait, pápaságának kihívásait és lemondásának okait mutatja be számos archív – köztük eddig soha nem látott – felvétellel.

A kiemelt képen XVI. Benedek pápa. (Forrás: MTI)

Ajánljuk még