Aktuális

Megsérült a NASA minihelikoptere, nem repülhet többet a Marson

Dollárbaloldal: Folytatja a vizsgálatot a nemzetbiztonsági bizottság

| Szerző: hirado.hu
Tovább vizsgálja a baloldal kampányfinanszírozási botrányát az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága.

A tavaszi ülésszak kezdetén folytatja a munkát a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, hogy tovább vizsgálja a baloldal kampányfinanszírozási botrányát – tudta meg a Magyar Nemzet a Fidesz-frakciótól. A hatóságok viszont addig is folytatják az ügy felderítését.

Dollármilliók Amerikából

A lap felidézte, hogy Márki-Zay Péter a Magyar Hang augusztusi, Gulyáságyú című műsorában maga vallotta be, hogy százmilliókat – sőt mint utóbb kiderült: hárommilliárd forintot – kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az Egyesült Államokból. Márki-Zay Péter egyértelműen beismerte, hogy a baloldali pártok választási kampányára költötték az Amerikából kapott dollármillió­kat.

Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (első sor, b2), mellette Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetõje, az ellenzéki összefogás országgyûlési képviselõjelöltje Budapest 10. választókerületében (elsõ sor, b), Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke (b2), Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke (k), Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítója (j3), Donáth Anna, a Momentum elnöke (j2), Jakab Péter, a Jobbik elnöke (j) az Egységben Magyarországért nagygyûlésén Budapesten, a Mûegyetem rakparton 2022. március 15-én. Kunhalmi Ágnes mögött Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, mögötte takarásban Karácsony Gergely fõpolgármester. MTI/Szigetváry Zsolt

A lap emlékeztetett rá, hogy Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szeptemberben a kormánypártok kihelyezett frakcióülése után jelezte: indítványozzák, hogy a nemzetbiztonsági bizottság tekintse át a baloldali pártok külföldi kampánytámogatásának ügyét. A kormánypárti politikus később kezdeményezte, hogy az illetékes szolgálatok oldják fel az első vizsgálati jelentés harminc évre szóló titkosítását. Miután ez megtörtént, Kocsis Máté a Facebook-oldalán jelezte:

a dollárbaloldal a választások előtt elhallgatta a külföldi pénzt, sőt később még azt is tagadták, hogy külföldi finanszírozókkal lennének kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy az érintettek sokszor ellentmondó állításokat tesznek és összevissza beszélnek. A frakcióvezető hozzátette: ez csak a feltárómunka eleje.

Kapcsolódó tartalom

Korányi és a milliárdok

A Korányi Dávid által vezetett Action for Democracy nevű szervezeten keresztül az MMM-nek juttatott csaknem kétmilliárd forintból finanszírozták az óriásplakátokat, a Facebook- és YouTube-hirdetéseket.

Korányi az utolsó baloldali miniszterelnök, Bajnai Gordon mellett a Miniszterelnöki Hivatal kül- és biztonságpolitikai szakállamtitkára volt. Karrierjének fontos állomása volt, hogy 2009 szeptemberében elkísérte a volt kormányfőt az ENSZ-közgyűlés 64. ülésszakának általános vitájára, és az akkori miniszterelnök ezt követően Soros Györggyel is találkozott. Később Korányi megfordult az energiaüzletben, majd 2019-től egészen mosta­náig Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadójaként is dolgozott.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor: A választáson hárommilliárd forint állt szemben hárommillió választóval, és az utóbbiak győztek
A rendszerváltás óta ez volt Magyarország legnehezebb éve, de az ország mégis rendkívüli teljesítményt nyújtott – jelentette ki a miniszterelnök a Kormányinfó keretében tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján. Orbán Viktor hangsúlyozta: a szomszédunkban zajló háborúnak eddig csak vesztesei vannak. Magyarországnak mindenképpen ki kell maradnia a háborúból. A kormányfő az idei parlamenti választást értékelve úgy fogalmazott: hárommilliárd forintnyi dollár állt szemben hárommillió szavazóval, és az utóbbiak győztek. A magyarok nem kértek a külföldi beavatkozásból.
Belföld
Nacsa Lőrinc: Ködösít a baloldal a kampányfinanszírozási ügyben
A kormánypártok szerint egyre jobban „ködösít” a baloldal a kampányfinanszírozási ügyben, ami az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botránya – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője pénteki, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.
Belpolitika

Ajánljuk még