logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Beszabadult a fővárosba egy embercsempész, hét kocsit, köztük egy rendőrautót tört össze

Autós üldözés után egy grúz embercsempész szándékosan nekihajtott egy rendőrautónak a fővárosban, az elfogás során két rendőr is megsérült – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán.

Azt írták, kedden 21 óra körül Biatorbágy közelében, az M1-es autópályán a járőrök ellenőrizni akarták egy lengyel forgalmi rendszámú kisteherautó vezetőjét, aki azonban a rendőri jelzésre nem állt meg, és a főváros irányába elhajtott.

A kisteherautót vezető grúz állampolgárságú embercsempész menekülés közben Budaörsön három, Budapesten a Budakeszi úton, az Attila úton és a Szilágyi Erzsébet fasorban további hét autónak ütközött neki, valamint egy rendőrautóra is ráhúzta a kormányt.

A rendőrök végül az I. kerületben, az Attila út és a Krisztina út kereszteződésénél kényszerítették megállásra a férfit. Az embercsempész a kisteherautójával szándékosan a rendőrautónak hajtott, majd elfutott, de a közelben elfogták.

Kapcsolódó tartalom

A kisteherautó rakteréből 35 illegális migráns került elő, akik szír és marokkói állampolgároknak vallották magukat, közülük senki nem sérült meg – írta a rendőrség. A rendőrök a grúz férfit előállították, és embercsempészés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.

A BRFK közlése szerint mivel felmerült a hivatalos személy elleni erőszak, valamint a közúti veszélyeztetés gyanúja is, az ezzel kapcsolatos iratokat a rendőrség megküldi az ügyészségnek.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még