Rendkívüli

Vadászat közben meglőttek egy kirándulót a Bükkben

Péntek estig lehet még adományozni az ökumenikusok adománypontján a Bazilikánál

Péntek estig lehet még adományozni az ökumenikusok szeretet.éhség. elnevezésű kampányában a budapesti Szent István Bazilikánál lévő adományponton, a 1353-as adományvonal hívásával pedig az ünnepek alatt is lehet segíteni.

Péntek este zár az Ökumenikus Segélyszervezet adománypontja a budapesti Adventi Bazilika rendezvénysorozat helyszínén, ahol november 18-tól várták a szív alakú perselybe a felajánlásokat – közölte a segélyszervezet az MTI-vel.

Az adományponton működő látványsütödében az önkéntesek mézeskalács szíveket készítettek, hogy ezzel köszönjék meg a pénzadományokat. Az öt héten át nyitva tartó Adományponton 350 önkéntes 1082 órán át segítette a gyűjtést, a mézeskalács sütödében pedig mintegy 25 000 mézeskalács szív készült. A sütöde mellett adományboltot is működtettek az ökumenikusok, ahol a szervezet intézményeiben készült kézműves termékek megvásárlásával is lehetett adományozni. Az adománybolt idei különlegessége a Gönc kollekcióban értékesített táskák, tasakok és karácsonyfadíszek voltak, amelyeket Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű térségének három településén működtetett varróműhelyeiben készítenek rászoruló családok asszonyai a szervezetnek felajánlott használt ruhákból.

A helyszín alkalmat adott több gyermekprogram és figyelemfelhívó akció megszervezésére is, amelyekhez számos közéleti személyiség, vagy vállalati önkéntes csoport is csatlakozott.

Sokan éltek a szeretet.éhség. szívposta elnevezésű adományozási lehetőséggel is, amellyel egyszerre lehetett küldeni egy különleges karácsonyi ajándékot és segíteni a rászoruló családoknak.

A vásár egész területén lehetett csatlakozni az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtéséhez. Aki az árusoknál, valamint a vendéglátó standoknál bankkártyával fizetett, annak a fizetési rendszer felkínálta a borravaló adás lehetőségét 0-20 százalék között. A kiválasztott borravaló összegének 30 százalékát az Ökumenikus Segélyszervezet kapta meg. A gyűjtés ezen része a vásár zárásáig, január 1-jéig folytatódik.

A szervezetet december 31-ig lehet támogatni továbbá 1353-as adományvonal hívásával, vagy sms küldéssel hívásonként, üzenetenként 250 forinttal. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani, az az online adományozási formával teheti ezt meg az ökumenikusok honlapján keresztül.

Ajánljuk még