logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó! – Több mint 180 millió forintot gyűjtött össze a közmédia

| Szerző: hirado.hu
Az idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) segít a közmédia; az összefogásnak köszönhetően több mint 180 millió forint gyűlt össze az egész napos műsorfolyam vasárnap esti zárásáig – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában hétfőn.

Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke a műsorban elmondta: nagyon nehéz, de dicsőséges nap volt a vasárnapi. Felemelő érzés volt átélni, ahogy az emberek az ügy mellé álltak, támogatták a Jónak lenni jó! programot és a látássérült embereket.

A kampány legszebb pillanatai között emelte ki Szalai Ádám volt válogatott labdarúgó, a Jónak lenni jó! jószolgálati nagykövete munkáját, aki személyesen is segítette a vasárnapi adománygyűjtést, és dedikált válogatott mezét ajánlotta fel a Jónak lenni jó! kampány aukciójára.

A 86-szoros válogatott sportolóról szólva Nagy Sándor kiemelte: nagyszerű volt látni, mennyire empatikus volt, mennyire igyekezett megérteni a helyzetüket, átélni, milyen súlyosan látássérülten élni.

Az elnök elmondta: Magyarországon a népszámlálás adatai szerint 82 ezer súlyosan látássérült személy van, aki igénybe veheti a szolgáltatásaikat, amelyekkel szeretnék életminőségüket javítani, segíteni közlekedésüket, művelődésüket, megkönnyíteni az életüket a különböző segédeszközök működtetésével, alkalmazások fejlesztésével. A középiskolások oktatását is segítik –mondta, hangsúlyozva, hogy rengeteg feladat áll előttük.

A felajánlásokat és az árverésből befolyt összeget többek között tankönyvellátásra, vakvezetőkutyák kiképzésére, hangoskönyvtár és Braille-könyvtár fejlesztésére, a mindennapi életet segítő eszközök beszerzésére fordítják.

Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója, a Jónak lenni jó! projektvezetője kiemelte, hogy a kampány során barátokat is szereztek, olyan embereket ismerhettek meg, akiktől sokat tanulhattak. Mint mondta, a látássérült emberekben olyan kitartás, elszántság van, amely példamutató lehet a társdalom számára.

Elmondta: sokféle felajánlás érkezett, külföldről is sok támogató jelentkezett. Kiemelte: azok az emberek, akik amúgy szintén nem tehetősek, még a kevésből is adtak. A kis- és közepes vállalkozások és az egyszerű, hétköznapi emberek kampánya volt ez, nem a nagy cégeké – jegyezte meg, mindamellett köszönetet mondva a Szerencsejáték Zrt., a Volán és a Magyar Posta Zrt. csatlakozásáért. Mint mondta, hálásak a nézőknek, a hallgatóknak és azoknak, akik ebben a nehéz helyzetben segítettek.

Nagyné Berke Mónika, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) szolgáltatásvezetője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az október 15. óta zajló gyűjtésről elmondta: az elmúlt két hónapban azt tapasztalták, hogy az emberek meghallgatták a mondanivalójukat, érdekelte őket, hogy miként élik a mindennapjaikat.

Mindenki nyitott volt, a közmédia részéről is azt tapasztalták, hogy mindenki segíteni szeretne és azon dolgozott, hogy a legjobbat és a legtöbbet hozzák ki az elmúlt két hónapból. Csodálatos embereket ismertünk meg, csodálatos barátságok és támogatók jöttek az életünkbe

– fogalmazott.

Kiemelte, hogy a látássérült emberek is tudnak segíteni a látó embereknek. Az MVGYOSZ szolgáltatásvezetője a szemléletformálás fontosságáról beszélt.

A MVGYOSZ munkáját továbbra is lehet támogatni 500 forinttal a 13600-as telefonszám hívásával és a 96-os azonosító megadásával vagy SMS-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as adományvonalra és azokat a felajánlásokat is meg lehet még vásárolni, amelyek eddig nem keltek el. A még megvásárolható tárgyak a www.mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon megtekinthetők.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még