Baleset

Tömeges karambol történt az autópálya kivezető szakaszán, egy sávon halad a forgalom

Jónak lenni jó! – Több mint 159 millió forint gyűlt össze estig

Több mint 159 millió forint gyűlt össze vasárnap estig a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű, tizenegyedik jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ).

Áder János volt államfő és felesége, Herczegh Anita évről évre hozzájárulnak a közmédia jótékonysági kampányához. Tavaly az általuk létrehozott Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány javára gyűjtött támogatást a Jónak lenni jó! – hangzott el a Duna tévécsatorna műsorában.

Ebben az évben Áder János és felesége az alapítvány nevében egy olyan focilabdát ajánlott fel, amelyet Grosics Gyula és Szepesi György dedikált 1997-ben egy FTC-Komárom FC barátságos focimeccs után.

Hercegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke a műsorban azt mondta:

a labdát az alapítvány kapta egy támogatótól, aki hozzájárult ahhoz, hogy a relikvia a Jónak lenni jó! kampányban jót célt szolgáljon.

Megköszönte a közmédia kampányának a tavalyi adománygyűjtést, és elmondta, hogy a másfél éve alakult Regőczi Alapítvány kezdetben 400-500 árvát, ma pedig már több mint 1500 rászoruló gyermeket pártfogol.

Áder János azt hangsúlyozta, hogy minden évben fontosnak tartják felhívni a figyelmet az adakozás fontosságra. Mint mondta, az immár tizenegy éve működő Jónak lenni jó! kampányt jó kezdeményezésnek tartja, és reméli, hogy a ma már hagyományos jótékonysági akciót sokáig, a következő évtizedekben is meg tudja rendezni a közmédia.

Kapcsolódó tartalom

Beszélt arról is, hogy a Regőczi Alapítvány célja a létrehozása óta változatlan: nem egyszeri alkalommal, hanem folyamatosan támogatni a gyerekeket nagykorúságukig vagy a szakma-, illetve diplomaszerzésig, hogy ne korlátozza őket álmaik megvalósításában az, hogy a koronavírus-járvány következtében valamelyik szülőt vagy mindkettőt elveszítették.

Herczegh Anita kitért arra, hogy újabb és újabb megoldásokkal próbálják fenntartani az alapítvány vállalását.

A pénzbeni felajánlások mellett egyes támogatók jótékonysági divatbemutatóval vagy festményárveréssel gyűjtenek nekik, de vannak, akik a munkájukat ajánlják fel, és nyaraltatást szerveznek a gyerekeknek – mondta Herczegh Anita.

A dedikált labda mellett több más, a Jónak lenni jó! számára felajánlott tárgyra is lehet licitálni, egészen este 10 óráig.

A Szerencsejáték Zrt. 9,5 millió forintot ajánlott fel, de több sportoló is csatlakozott az akcióhoz. Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakos, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) marketingmunkatársa a MOB nevében egy dedikált mezt hozott a stúdióba, a relikviát egymillió forintért lehet megvásárolni.

Gurisatti Gréta olimpiai bronzérmes válogatott vízilabdázó dedikált úszódresszel járul hozzá a kezdeményezéshez. Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a 2020-as Európa-bajnokság bronzmérkőzésén használt, a kapitány és a női csapat által dedikált labdával segíti az akciót.

A Ferencvárosi Tornaklub idén Vécsei Bálint mezét ajánlotta fel jótékony célra, az Európa Liga csoportgyőztes csapat tagjai aláírásával.

A Jónak lenni jó! jótékonysági akció minden évben az adományvonalra érkező támogatások mellett ismert emberek, szervezetek által felajánlott különleges relikviák eladásával, árverezésével is gyarapítja a támogatott szervezetnek gyűjtött összeget.

A különleges tárgyak többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet megtekinteni, a vásárlás menetéről a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címen lehet tájékozódni. Néhány különleges tárgyat pedig a közmédia vasárnapi egész napos műsorfolyamában bocsátanak árverésre.

Az MVGYOSZ tevékenységét bárki segítheti 500 forinttal a 13600-as telefonszám hívásával és a 96-os azonosító megadásával vagy SMS-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as telefonszámra. Az adományok minden esetben a kedvezményezett szervezet számlaszámán jelennek meg, a közmédia pedig követi az adományok útját, hogy hitelesen közvetítsen az akció által elért eredményről.

A közmédia célja, hogy a rendelkezésére álló valamennyi eszközzel évről évre egy jó és nemes ügy mellé álljon. A hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt tíz évben több mint kétmilliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez.

Ajánljuk még