logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó! – Több ismert személyiség ajánlott fel különleges relikviákat a közmédia kampányához

Az adományvonalra érkező támogatások mellett ismert emberek, szervezetek által felajánlott különleges relikviák eladásával, árverezésével is támogatja a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét (MVGYOSZ) a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű, tizenegyedik jótékonysági kampánya, amely egész napos műsorfolyammal ér véget vasárnap este.

Novák Katalin köztársasági elnök egy általa kötött sállal járul hozzá jótékonysági akcióhoz. A Győri Nemzeti Színház az Oliver című produkció utolsó elődására szóló két VIP-páholyt, valamint a színház épületében zajló exkluzív kulisszajárást ajánlott fel, míg a Magyar Batthyány Alapítvány pénzügyi támogatással segíti a MVGYOSZ munkáját.

A műsorban elhangzott, hogy az Aranybulla televízióssorozat-változatát december 25. és 30. között vetíti a Duna televízió, esténként 20 órától. A produkció a filmben szereplő, két megszentelt oroszlános zászlóval és egy különleges ólomkatonával segíti a Jónak lenni jó! kampányát.

A Béres Alapítvány idén is beszáll a jótékonysági akcióba, Béres József, a Béres Csepp feltalálójának kutatási naplójából való saját kezű jegyzetének felajánlásával.

Béres Klára, az alapítvány elnöke a műsorban elmondta: idén ünnepli a Béres Csepp ötvenedik évfordulóját, ezért egy olyan tárgyat ajánlottak fel, amely kötődik a jubileumhoz.

Béres József naplójegyzete a tudós saját kezű hiteles aláírásával 1978-ban íródott, ekkor került először forgalomba a magyar humángyógyászati készítmény. Béres József olyan különleges ember volt, aki az életét mások szolgálatába állította – hangsúlyozta az alapítvány elnöke.

Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós nevében a Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ a Szojuz 36 űrhajó indítókulcsának sorszámozott, eredeti hiteles másolatával és az űrhajós által aláírt és hitelesített okirattal csatlakozott a kezdeményezéshez.

Kapcsolódó tartalom

Farkas Bertalan a műsorban elmondta, hogy annak idején Szojuz űrhajót a mérnökök indították el a most felajánlott kulcs eredeti változatával. Balázs Virág, a Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ vezetője arról beszélt, hogy a központban az innovatív technológiákat mutatják be gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A gyerekek a technikai tudáson kívül robotokkal, VR-szemüveggel vagy a 3D-s nyomtatással is megismerkedhetnek. Januártól téli tábort indítanak Farkas Bertalan közreműködésével, aki a foglalkozások keretében különféle űrrel kapcsolatos tevékenységeket végez majd a gyerekekkel – mondta.

Andrea Bocelli világhírű olasz tenorista a Jónak lenni jó! jótékonysági akciónak küldött levélben köszöntötte a nézőket.

Bocelli mindannyiunkat arra emlékeztet, hogy soha ne felejtsük el gyermekkorunk tisztalelkűségét, és ezt ne csak karácsony ünnepén idézzük fel, hanem a hétköznapokon is. Az adománygyűjtő kampány részére Andrea Bocelli személyes ajándéka két, kereskedelmi forgalomban nem kapható könyvalbum a világhírű tenor saját kezű dedikálásával.

A Jónak lenni jó! jótékonysági akció minden évben az adományvonalra érkező támogatások mellett ismert emberek, szervezetek által felajánlott különleges relikviák eladásával, árverezésével is gyarapítja a támogatott szervezetnek gyűjtött összeget.

A különleges tárgyak többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet megtekinteni, a vásárlás menetéről a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címen lehet tájékozódni.

Néhány különleges tárgyat pedig a közmédia vasárnapi egész napos műsorfolyamában bocsátanak árverésre.

Az MVGYOSZ tevékenységét bárki segítheti, 500 forinttal a 13600-as telefonszám hívásával és a 96-os azonosító megadásával vagy SMS-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as telefonszámra. Az adományok minden esetben a kedvezményezett szervezet számlaszámán jelennek meg, a közmédia pedig követi az adományok útját, hogy hitelesen közvetítsen az akció által elért eredményről.

A közmédia célja, hogy a rendelkezésére álló valamennyi eszközzel évről évre egy jó és nemes ügy mellé álljon. A hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt tíz évben több mint kétmilliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez.

Ajánljuk még