Baleset

Frontálisan ütközött két autó, lezárták a főutat, mentőhelikopter érkezett a helyszínre

Guruló Dollárok: havi 900 ezret fizetett a főváros a New Yorkban élő Korányi Dávidnak

| Szerző: hirado.hu
Rejtély, hogy mit dolgozott Korányi a Városházán – ezzel a címmel közölt cikket a Magyar Nemzet. A lap szerint Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai tanácsadójának tevékenységéről szinte semmit nem lehet tudni. Az viszont biztos, hogy Korányi Dávid New Yorkban él évek óta, és ő szervezte Amerikából a baloldal kampány-finanszírozását – közölte az M1 Híradó.

Havi 900 ezer forint. Ennyit keresett a baloldal amerikai kampánytámogatásának kulcsszereplője, Korányi Dávid a Városházán. A New York-ban élő városdiplomáciai főtanácsadó tevékenységéről azonban szinte semmit nem lehet tudni – számolt be róla a Magyar Nemzet.

A lap Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest idézve azt írta: Korányi Dávid nemrég közös megegyezéssel távozott a Városházáról.

Kapcsolódó tartalom

Karácsony Gergely főpolgármester még november elején kényszerült megválni a távmunkában dolgozó bizalmasától, miután kiderült róla: hozzá köthető az Action for Democracy nevű amerikai NGO, amely – ismeretlen adományozóktól – 1,8 milliárd forintot juttatott Márki-Zay Péter mozgalmán keresztül a baloldal 2022-es választási kampányába.

A guruló dollárok tényét Karácsony Gergely is beismerte. A főpolgármester – akinek ernyőszervezete, a ’99 Mozgalom szintén gyanúba keveredett a tiltott támogatások miatt –, nemrég azt közölte: tudott az Action For Democracy tevékenyéségéről.

Márki-Zay Péter többször is azt hangoztatta, hogy nem politikai célokra jött a pénz, a párbeszédes politikus a Mediaworksnek már úgy fogalmazott: a támogatást lényegében az ellenzék kapta.

A főpolgármester körüli tanácsadóknak bőven kijutott a fizetésekből – emlékeztet rá a Magyar Nemzet. Egy korábbi közérdekű adatigénylés nyomán árulta el ugyanis a lapnak Karácsony Gergely hivatala, hogy a Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt kampánystábjából igazolt városházi kommunikációs vezető, Simon András havi fizetése 1,3 millió forint felett van.

Jávor Benedek ugyan nem tanácsadó, de ő is jelentős pénzhez jut, hiszen ő a főváros brüsszeli képviseletének vezetője, havi 990 ezer forintért. A kormányt Brüsszelben rendre feljelentgető szankciópárti politikus az M1 kérdésére korábban kitérő választ adott a guruló dollárok ügyében.

Nagy Ervin elemző, XXI. Század Intézet elemzője az M1-en úgy fogalmazott: a rendszert tudatosan építették fel, ami ezer szálon kötődik a magyar ellenzékhez.

A baloldal külföldi kampányfinanszírozását csütörtökön a nemzetbiztonsági bizottság ismételten tárgyalta. A képviselők az ügyben további tájékoztatást kértek a titkosszolgálattól.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még