Rendkívüli

Iskolatársa lőtt le egy 18 éves diáklányt egy gimnáziumban

Kocsis Máté reagált Varju László sajtótájékoztatójára

| Szerző: hirado.hu
Dollár Varju döntött. Megtartotta a rémhíreket terjesztő sajtótájékoztatóját – írta közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Varju László, a DK parlamenti képviselőjének online sajtóeseménye után.
A magyar érdeknél és a józan észnél is erősebb szempont volt számára, hogy külföldi eltartóit kiszolgálja. Döntött, hogy részt vesz a forint elleni támadásban – olvasható Kocsis Máté bejegyzésében.
Eldöntötte, hogy átlépi a vörös vonalat. Megértettük – írta a Fidesz frakcióvezetője, hozzátéve: „Kedves Varju Úr! Önnel ellentétben nekünk a saját hazánk a legfontosabb, és mindenáron meg fogjuk védeni!”

Mint arról korábban az M1 Híradója is beszámolt, jelentős mennyiségű sms-t szétküldve próbálnak rémhíreket terjeszteni a magyar banki ügyfelek körében, erről írt a Magyar Nemzet is. Az üzenetekkel arra akarják rávenni az embereket, hogy a pénzüket, megtakarításaikat minél előbb vegyék ki a pénzintézetekből.
„Ha Varju László valóban megtartja mai sajtótájékoztatóját a bankbetétek témájában, azzal tovább terjeszti a veszélyes álhíreket, és segédkezik a forint elleni támadásban” – írta pénteken közösségi oldalán Kocsis Máté, jelezve: ha ez megtörténik, haladéktalanul büntetőeljárást kezdeményeznek Varju ellen.

Rémhírterjesztés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást 2022. december 9-én a rendőrség – számolt be a police.hu.

A jelenleg ismeretlen elkövető vagy elkövetők bankpánik kialakulására alkalmasnak látszó, valótlan tartalmú információ(ka)t és üzenete(ke)t tett(ek) közzé informatikai és távközlési eszközökön. A nyomozás során a tanúk kihallgatása, az elkövetői kör azonosítása folyamatban van.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Kocsis Máté. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánljuk még