logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kocsis Máté: A baloldal veszélyes álhíreket terjeszt a bankbetétekkel kapcsolatban

Jelentős mennyiségű sms-t szétküldve próbálnak rémhíreket terjeszteni a magyar banki ügyfelek körében – erről írt a Magyar Nemzet. Az üzenetekkel arra akarják rávenni az embereket, hogy a pénzüket, megtakarításaikat minél előbb vegyék ki a pénzintézetekből - közölte az M1 Híradó.

Az M1 Híradója arra hívta fel a figyelmet, hogy az sms üzenet a következőképp szól: „Gyorsan bankból kivenni a pénzt, otthon széfben tartani, mert a gazemberek ellopják.”

A Magyar Nemzet megjegyezte,

Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa ma délután lényegében a most terjedő sms-ekkel egybevágó címmel tart sajtótájékoztatót, ami ugyancsak azt a gyanút erősíti, hogy a dollárbaloldal áll az akció mögött.

Az ügy komolyságát jelzi az is, hogy információik szerint a rendőrség rémhírterjesztés miatt azonnal nyomozást rendelt el – tette hozzá a lap.

Ha Varju László valóban megtartja mai sajtótájékoztatóját a bankbetétek témájában, azzal  tovább terjeszti a veszélyes álhíreket, és segédkezik a forint elleni támadásban

– írta közösségi oldalán Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője, továbbá hozzátette: „ha ez megtörténik, haladéktalanul büntetőeljárást kezdeményezünk a DK-s politikus ellen”.

Kapcsolódó tartalom

Kocsis Máté továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy aki előre megfontoltan, külföldi érdekek szolgálatában valótlanságokat és rémhíreket terjeszt, ezáltal részt vesz egy forint elleni támadásban, és egészen biztos lehet benne, hogy vállalnia kell a büntetőjogi következményeket is.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a „dollárbaloldal” veszélyes álhíreket terjeszt a bankbetétekkel kapcsolatban, ezzel segédkezve a forint elleni támadáshoz – írta később az MTI.

Az M1 Híradó végül kiemelte, Varju László a tervezett időpontban megtartotta a sajtótájékoztatóját.


A hírműsor arról is beszámolt, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság közlése alapján rémhírterjesztés bűntette miatt nyomoz a rendőrség, mivel a jelenleg ismeretlen elkövető vagy elkövetők bankpánik kialakulására alkalmasnak látszó valótlan tartalmú információkat és üzeneteket tettek közzé.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Ajánljuk még