Aktuális

Utcán késeltek meg egy nőt Székesfehérváron

Ezúttal az MTVA előtt tüntettek a diákok

| Szerző: hirado.hu
Az MTVA előtt tüntettek a diákok. A diákok egyebek mellett megoldást követeltek a tanárhiányra, használható tananyagot, és élhetőbb körülményeket az iskolákba. A résztvevők többek között azt követelték, hogy a közmédia számoljon be az oktatás helyzetéről. A tüntetések és sztrájkok szeptemberi kezdete óta azonban a híradóban több mint hetvenszer számoltunk be a demonstrációkról és a konkrét követelésekről.

Délután öt óra után kezdetek gyülekeztek a tüntetők a Flórián téren. Az óbudai Flórián téren fáklyákat osztottak ki, azokkal a kezükben indultak el a közmédia székháza elé. Vonulás közben az Egységes Diákfront korábbi tüntetésein elhangzottakat skandálták. Nagyjából fél óra séta után érkeztek meg a Kunigunda útján felállított színpad elé.

Kapcsolódó tartalom

Itt beszédek hangzottak el:

„Meg kell hallani az érintettek hangját, mert égető és rendszerszintű problémákról beszélünk, amire azonnali megoldás kell”

– nyilatkozta az egyik felszólaló. A diákok egyebek mellett megoldást követeltek a tanárhiányra, használható tananyagot, és élhetőbb körülményeket az iskolákba.

A demonstrálók a szájukat befogva egyperces néma csönddel tiltakoztak azért, mert szerintük a közmédia nem tájékoztat kellőképpen az oktatás helyzetéről.

„Nem fogadjuk el, hogy a diákság érdekeire hivatkozva kirúgják a tanárainkat. Nem fogadjuk el, hogy méltatlan ajánlatokkal dobálóznak a követelésekre elhallgattatásként. Nem törődünk bele, hogy diáktársaink embertelen körülmények között kell, hogy tanuljanak. Nem békülünk ki a modern oktatástól fényévekre levő alaptantervvel. Nem nyugszunk bele, hogy a tanárainkat pénzügyileg és szakmailag is semmibe veszi a rendszer. Nem fogadjuk el, hogy a közmédia nem számol be az oktatás országos válságáról.” – ismertették állásfoglalásuk.

Az Egységes Dikáfront képviselői egy televízió készüléket is összetörtek a színpadon. Majd pedig elénekelték a „Mi vagyunk a Grund” – című dalt.

Az M1 hírműsoraiban szeptember óta mostanáig több mint hetvenszer hangzott el a diákok és a tanárok követelése, csak az elmúlt egy hétben tizenhatszor foglalkoztunk a tanártüntetésekkel.

 

Ajánljuk még