Időjárás

Megszűnik az éjszakai fagy, jön a köd – térképen mutatjuk a jövő heti időjárást

Az MTVA-hoz vonul az Egységes Diákfront

| Szerző: hirado.hu
Ismét pedagógusok és diákok tüntetnek a fővárosban. Az elmúlt hetekhez hasonlóan a tanárok többek között versenyképes és értékálló bérezést, nyilvános és érdemi párbeszédet, a munkaterhek csökkentését, valamint esélyteremtő, minőségi oktatást és nevelést követelnek. A diákok pedig egyebek mellett megoldást követelnek a tanárhiányra, használható tananyagot, és élhetőbb körülményeket szeretnének az iskolákban – számolt be róla az M1 Híradója. Pénteken az MTVA elé szervez fáklyásmenetet az Egységes Diákfront.

Mint ahogy korábban megírtuk csütörtökön újabb pedagógusmegmozdulásokat szerveztek a demonstrálók. A főváros több pontján is az utcára vonultak az oktatás helyzetével elégedetlen diákok, több intézményben ülősztrájk zajlott, a pedagógus-szakszervezetek pedig országos munkabeszüntetést hirdettek.

A demonstrációt azután szervezték, hogy nyolc pedagógust felmentett a munkáltatója, amiért az érintettek korábban jogellenesen megtagadták a munkavégzést.

Kapcsolódó tartalom

Az Egységes Diákfront ultimátumot adott

A szervezet felhívásában felszólította az MTVA-t, hogy megszólalhasson az elmúlt időszakban zajló „sorozatos kiállásokról és azok okairól”.

A demonstrálók péntek délután indulnak a Flórián térről az MTVA épülete elé.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Országos élőláncot szervez az Egységes Diákfront – Pala Mozgalom 2022.11.18 (Fotó: hirado.hu/Horváth Péter Gyula)

Ajánljuk még