Rendkívüli

Iskolatársa lőtt le egy 18 éves diáklányt egy gimnáziumban

300 millió forintnyi dollárt kap a Telex a Biden-kormányzattól

A Telex főszerkesztője, Dull Szabolcs arról számolt be, hogy a most induló „oktatási" projektjüket az amerikai DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor) több mint 740 ezer dollárral (majdnem 300 millió forint) támogatja. A Telex vezetője azt azonban „elfelejtette" megemlíteni, hogy a DRL a washingtoni Külügyminisztérium egyik szerve, amely az amerikai adófizetők pénzéből működik. Emlékeztetőül: a 2022-es országgyűlési választási kampányban a magyarországi baloldal részére több mint 3 milliárd forintnak megfelelő dollár érkezett az Egyesült Államokból, a támogatás forrása ugyanakkor még mindig nem tisztázott. Pontosabban: hazugság, hogy mikroadományok voltak.

A Gyurcsánynéval bizonyítottan szoros kapcsolatot tartó, híváslistája alapján a bukott miniszterelnök feleségével rendszeresen tárgyaló Dull Szabolcs, a régi indexesek új blogjának főszerkesztője úgynevezett címlapsztoriban közölte, hogy „Indul a Telex Akadémia” – számolt be az Origo.

A cikk alapján egyfajta oktatóközpontot akarnak működtetni a blog munkatársai, más szóval szintet lép a baloldali propagandagyár. A tájékoztatás szerint lesznek ingyenes és fizetős képzéseik is. A fizetős képzés arra utal, hogy nyerészkedni kívánnak az amerikai adófizetők pénzéből. Az Idea Alapítvánnyal közösen tanároknak, önállóan pedig 15-25 év közötti diákoknak szerveznek képzéseket.

A Telex Akadémia szakmai igazgatója Munk Veronika tartalomfejlesztési vezető, azaz a leváltott főszerkesztő, ügyvezető igazgatója pedig Pusztay András.

A cikk utolsó bekezdése a legérdekesebb: „A programunk ötletével több különböző, nyílt pályázaton is indultunk, végül az amerikai DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor) támogatja két évre 740 740 dollárral. Ezt a pénzt nem a Telex működésére fordítjuk, hanem teljes egészében a fiataloknak szóló ingyenes programunkra és az oktatóközpont beindítására.”

Bár a főszerkesztő nem említi meg, de a DLR (magyarul: demokrácia, emberi jogok és munkaügyek hivatala) az amerikai külügyminisztérium (United States Department of State) egyik osztálya.

Mivel állami szerv, ezért az amerikai adófizetők pénzéből működik, amit a washingtoni szövetségi Kongresszusnak kell megszavaznia.

A baloldali lap az „oktatási” médiaprojektjére kapott bő 740 ezer dolláros támogatás 294 millió forintnak felel meg, azaz közel 300 millió.

Az origo úgy fogalmaz, hogy nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a súlyos megélhetési válsággal küszködő amerikai adófizetők tízmillióit senki nem kérdezte meg arról, vajon örülnek-e annak, hogy az adójukból működő Biden-kormányzat magyarországi propagandistáknak utalja át a pénzüket, ahelyett, hogy az ő életkörülményeiken javítana.

A hazai közbeszédet hetek óta feszítő témája az idei országgyűlési választási kampányban érkezett amerikai pénzek. A támogatás forrása mind a mai napig nem világos.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának titkosszolgálati forrásokra hivatkozó jelentése értelmében a Bajnai Gordon embere, Korányi Dávid által vezetett Action for democracy nevű amerikai alapítány 1 848 603 106 forint támogatást utalt Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt egyesületének, a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM).

Kapcsolódó tartalom

Ebből az összegből az MMM 2022 márciusa és júliusa között mintegy 1,4 milliárd forintot fizetett ki a Bajnai-Ficsor-Dessewfy körhöz köthető DatAdat-csoportnak. Egy baloldali propagandaorgánum, az ezalényeg.hu kiadója, az Oraculum 2020 kft 1 milliárd forintot, a DatAdat Professional Kft.-nek 148 millió forintot, a Gemius Hungary Adatfeldolgozó és Kutató Kft. 3,5 millió forintot kapott az Action for Democracytól.

A Nemzetbiztonsági Bizottság jelentősen alapján 3 014 643 717 forintnak megfelelő dollár érkezett Amerikából a Korányi által vezetett alapítványon keresztül a magyarországi baloldalhoz. Innen ered a dollárbaloldal jelző.

Ajánljuk még