logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó! Huszárszablyát ajánlott fel a közmédia jótékonysági kampányában a honvédség

Átlépte a 75,5 millió forintot a Jónak lenni jó! adománygyűjtésének összege. A közmédia idén a vakok és gyengénlátók szövetségének gyűjt.

Készülnek a kiflik a budapesti Vakok Iskolájában a gyakorlati órán, a hangos mérleg segítségével előbb kimérik a tésztamennyiséget, ezután pedig jöhet a formázás.

A csütörtöki órára ellátogatott Gubás Gabi színművésznő, aki jószolgálati nagykövetként csatlakozott a közmédia Jónak lenni jó! kezdeményezéséhez. Idén a látássérülteket támogatja a jótékonysági akció.

Ha megtehetem ezt a dolgot, akkor természetesen kötelességem megtenni, hogy most egy picit a gyengénlátókra, a vakokra irányítsuk a figyelmet.

Ami nekünk természetes, az nekik nem, az nekik nagyon sokszor külön munkába, külön odafigyelésbe és minden másba tartozik. Úgyhogy fontos, hogyha megtehetjük, akkor támogassuk őket most a Jónak lenni jó! kampánya keretében is, mert ez egy olyan szervezet, ami valóban oda juttatja a pénzt, ahova kell” – fogalmazott Gubás Gabi.

Kapcsolódó tartalom

Az adományokra pedig nagy szükség van, mert a látássérülteknek speciális eszközökre van szükségük a mindennapi életben.

A Magyar vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége ezeket igyekszik biztosítani. Viszont ez sok-sok pénzbe kerül, és ezekből a támogatásokból, amit a Jónak lenni jó! programból kapunk, ezeknek a szolgáltatásoknak a fejlesztésére tudjuk fordítani” – fejtette ki Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke.

(Fotó: M1)

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is csatlakozik a kezdeményezéshez. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter elmondta:

a tárgyi felajánlás mellett a látássérültek ellátogathatnak a tatai laktanyába és a szolnoki helikopterbázisra is.

A Honvédelmi Minisztérium részben egy kézzel fogható, tapintható tárggyal, egy huszárszablyával, részben pedig megélhető élménnyel a Magyar Honvédség felajánlása keretében csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez” – mondta a honvédelmi miniszter.

(Fotó: M1)

A gyűjtés alig két hónapja indult, az adományok összege pedig már átlépte a 75,5 millió forintot. A felajánlott tárgyakat, köztük a huszárszablyát a https://mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon lehet megnézni. A felajánlások közül néhányra licitálni is lehet majd.

Segíteni továbbra is a 13 600-as adományvonalon lehet a 96-os kóddal. Minden hívás vagy sms 500 forint adományt jelent. De utalással is lehet támogatni a látássérülteket.

A Jónak lenni jó! kampánya december 18-án egész napos műsorfolyammal zárul.

Ajánljuk még