logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mintegy 750 migránst állítottak meg a hatóságok

| Szerző: hirado.hu
Idén már 252 ezren próbáltak meg illegálisan Magyarországra jutni a déli határkerítésen keresztül. A téli idő ellenére sem enyhül a migrációs nyomás a déli határon.

 

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. december 6-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 306 határsértőt tartóztattak fel és 433 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – számolt be a police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 5 esetben összesen 16 határsértőt tartóztattak fel Bácsszentgyörgy, Hercegszántó, Petőfiszállás és Kisszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 11 esetben összesen 251 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke, Szatymaz és Szeged közigazgatási területén.

Győr-Moson Sopron megyében a járőrök 4 esetben összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Győr, Kapuvár, Nagyszentjános és Várbalog közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kapcsolódó tartalom

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád megyében 13 esetben összesen 433 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó tartalom

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján a rendőrök 2022. december 6-án 8 óra 15 perckor, az M1-es autópályán, Győr közigazgatási területén egy francia honosságú lószállító járművet vontak ellenőrzés alá, amit egy 25 éves francia állampolgár vezetett, a járműben utazott társa, aki ugyancsak francia állampolgár volt. A jármű rakterében 8, magát szír állampolgárnak valló és 5, magát indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kapcsolódó tartalom

A borítókép illusztráció. Fotó: Police.hu.

Ajánljuk még