logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó! – Világbajnok ökölvívótól is érkezett felajánlás

| Szerző: hirado.hu
Folyamatosan érkeznek a felajánlások a Jónak lenni jó! kampányba. Már több mint 75 millió forint gyűlt össze a vakok és gyengénlátók számára. Idén őket segíti a gyűjtéssel a közmédia. Aki adakozni szeretne, a 13-600-as telefonszámon a 96-os melléket tárcsázza, vagy küldjön egy SMS-t. Minden hívás vagy üzenet 500 forint támogatást jelent – hangzott el az M1 Híradóban.

Gál Enikő koraszülöttként jött a világra, emiatt inkubátorba került és elveszítette a látását. A gimnázium után pszichológiát tanult. Jenleg a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségénél dolgozik, hangoskönyv szerkesztőként. Braille-írásos tankönyvek javításával foglalkozik. Emellett elvégzett egy kutyamasszőr tanfolyamot is.

Én nagyon örülök ennek a műsornak, hogy így lehetőségünk kapunk arra, hogy meséljünk egy kicsit magunkról, mert sokszor nem tudják az emberek, mi hogyan tudunk dolgozni, hogyan tudunk közlekedni, hogyan élünk. És, hogy elmondjuk a tágabb társadalomnak, hogy merjenek velünk bátran beszélgetni, barátkozni, mert mi is ugyan olyan emberek vagyunk, mint ők” – fogalmazott.

A közmédia az idei Jónak lenni jó! akcióban a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének gyűjt. Már több mint 75 millió forint adomány érkezett, és folyamatosak a tárgyi felajánlások is.

A Herendi Porcelánmanufaktúra egy különleges, egyedi vázát ajánlott fel. A tulipános díszvázából mindössze egyetlen darab készült. A porcelánon a Jónak lenni jó fővédnöke, Roska Botond és a két jószolgálati nagykövet Szalai Ádám és Gubás Gabi aláírása szerepel.

Örömmel csatlakoztunk a Jónak lenni jó! műsorfolyamhoz és talán a Herendi Manufaktúra az egyetlen olyan vállalkozás, amely az első adástól kezdve minden esztendőben valamilyen felajánlással az az évi nemes célt próbálja segíteni és támogatni

– mondta Simon Atilla vezérigazgató.

A budapesti József Attila színház is visszatérő támogatója az adománygyűjtő kezdeményezésnek. Idén 10 jegyet ajánlott fel a társulat a nagysikerű Macskafogó családi musicalükre.

Több alkalommal találkoztam látássérült emberekkel. Tudom azt, hogy milyen nehéz az ő életük, és közben pedig egy fantasztikus dolog, hogy ezzel a kezdeményezéssel őket lehet támogatni” – fejtette ki Nemcsák Károly, a színház igazgatója.

Kapcsolódó tartalom

A veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar további négy szervezettel együttműködve jótékonysági hangversennyel csatlakozik a Jónak lenni jó!-hoz. A december 10-ei koncert teljes bevételét felajánlja.

Zenészként úgy érzem, hogy különös felelősségünk van, hogy a zene erejét felhasználva arra buzdítsuk az embereket, hogy jöjjenek koncertre, adakozzanak és a rászorulókat ezzel megtudjuk segíteni

– hangsúlyozta Kováts Péter művészeti vezető.

De nem csak itthonról, hanem a határon túlról is érkeznek felajánlások. Olekszandr Uszik világbajnok ökölvívó korábban az Ungvári Magyar Főkonzulátushoz fordult segítségért. Az ukrán sportoló hálából a konzulátusnak ajándékozta dedikált bokszkesztyűjét, hogy ajánlják fel egy jótékony célra.

Ebből az alkalomból nekünk átadott egy kesztyűt, ami itt van nálam, meg tudom mutatni ez az ő bokszkesztyűje, a bal egyenesét ezzel üti adott esetben. Rajta van az aláírása, és akkor mi eldöntöttük néhányan, ahogy lesz az ez évi új program a Jónak lenni jó!-ban, ott felajánljuk” – mondta Bacskai József a konzulátus képviseletében.

Segíteni a 13600-as telefonszámon lehet, a 96-os kóddal. Egy hívás vagy szöveges üzenet ötszáz forintos segítséget jelent. A Jónak lenni jó idén is egy egész napos műsorfolyammal zárul majd december 18-án.

Ajánljuk még