Aktuális

Negyvenhárman lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

Folyamatosan támadják a migránsok a magyar határt

Folyamatosan támadják a magyar határt a migránsok. Csak kedden több mint 700 illegális határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. Volt olyan embercsempész aki, lószállító járműben több mint egy tucat migránst hozott be az országba. A szerb oldalon élők közül sokan a migránsok közelébe se mernek menni, mert szerintük fegyvereik vannak – számolt be az M1 Híradója.

A szerb–magyar határtól alig néhány száz méterre, az erdőben bujkálnak a migránsok Ókeresztúr közelében. A helyiek szerint fegyvereik is vannak, ezért a közelükbe sem mernek menni. A település központjában is nagyobb csoportokban sétálnak az illegális bevándorlók. Többen üresen álló házakat foglalnak el.

Ókeresztúr egy ezerötszáz lelkes falu a Vajdaság bánáti területén, 25 kilométerre Horgostól. Ez a falu is közel fekszik a magyar határhoz, ezért a migránsok itt is próbálkoznak.

„Az emberek nem bírnak átjutni a határon, mert a határőrök nagyon szigorúak. Én már kétszer is megpróbáltam, de nem sikerült” – mondta egy a migráns.

Ókeresztúron a legutóbbi rendőrségi akcióban 200 migránst állítottak elő, akiktől fegyvereket és nagyobb mennyiségű pénzt foglaltak le.

Bár az akció sikeres volt, a migránsok egy-két nap alatt újra elárasztották a környéket.

Kapcsolódó tartalom

A szerb rendőrség különleges egységei naponta átfésülik a magyar határ körüli településeket, és folyamatosan szállítják el a migránsokat a környékről. Horgosról kedden újabb 150 migránst vittek el. Azóta razziáznak, mióta Horgoson nemrég migránsbandák lövöldöztek egymásra. Úgy tudni, hogy marokkói és pakisztáni férfiak támadtak egymásra akkor. A lövöldözésben tucatnyian megsérültek.

A bevándorlók egyre nagyobb nyomás alatt tartják a magyar határzárat. Csak kedden több mint 700 migránst tartóztattak fel. Többségük afgán, indiai, marokkói, szír és török állampolgárnak vallotta magát. Egy francia embercsempészt is előállítottak, aki egy lószállítójárműben 13 migránst juttatott Magyarország területére.

Egyre több embercsempész próbálkozik hasonló módszerekkel, a hazai börtönökben minden tizedik fogvatartott külföldi származású, és azért ül, mert illegális bevándorlókat juttatott az országba.

Ajánljuk még