logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Új közép-európai médiahálózatot építenek Soros Györgyék

| Szerző: hirado.hu
A mintegy száz országban harminc irodával működő Internews médiahálózat mögött többek között a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok, a Rockefeller Alapítvány és olyan techóriások állnak, mint a Google és a Facebook. A magát független-objektív amerikai médiaszervezetként meghatározó hálózat most Budapestre keres főszerkesztőt, hogy Magyarországon is elindítsák a „független-objektív” médiát, amely „ellenáll a manipulációnak”. A hangsúlyozottan gendersemleges összetételű szervezet hazánk mellett Örményországra, Georgiára, Lengyelországra, Romániára és Ukrajnára is koncentrál.

„Továbbra is keresi magyarországi főszerkesztőjét az Internews nevű, magát függetlennek nevező, de valójában a nemzetközi baloldalhoz köthető médiavállalkozás. A LinkedIn nevű közösségi álláskereső portálon is megjelent hirdetésben az olvasható, hogy budapesti helyszínre szeretnének főszerkesztőt találni.” – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A lap szerint az álláshirdetés eddig sikertelen lehetett, mivel a hirdetés még mindig aktív, és kiemelt helyen látható benne, hogy „az amerikai kormány a projekt finanszírozója”.

Soros Györgyék indoklása szerint a megcélzott közép-európai országokban egy „erős és független médiaszektort” akarnak létrehozni, amely „ellenáll olyan erőteljes érdekeknek, melyek célja a sajtó manipulálása, elszigetelése és irányítása”.

Gendersemleges szerkesztőségi légkör

Az álláshirdetésben külön bekezdést szenteltek a szerkesztőség humán összetételének, amelyről a következőket írják:

„Jelenlegi csapatunkban vegyes genderek, szülők és nem szülők, valamint többféle rasszú, nemzetiségű, életkorú, szexuális irányultságú és társadalmi-gazdasági hátterű emberek állnak. Mint írták, fajtól, nemtől, életkortól, szexuális irányultságtól, etnikai hovatartozástól és nemzeti származástól függetlenül bátorítanak mindenkit a jelentkezésre.”

Borítókép: Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke (Fotó: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)

Ajánljuk még