Aktuális

Negyvenhárman lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

Több mint 15 millió forinttal támogatta a rászorulók ellátását két nagyvállalat Mikulás napján

A Tesco és a Nestlé 15,5 millió forintot adományozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek Mikulás napján, ezzel támogatva a szervezet munkáját, a rászorulók ellátását.

Az ősszel meghirdetett jótékonysági akció keretében a Nestlé a szeptember 29. és október 12. között a Tesco áruházakban eladott Nestlé termékek értékének egy százalékát ajánlotta fel élelmezési célra, az összeget pedig a Tesco megduplázta. Az összegyűlt támogatásból az Élelmiszerbank 166 ezer élelmiszercsomagot juttat el a rászorulóknak – olvasható a vállalatok közleményében.

A csomagok jellemzően olyan lejáratközeli, csomagoláshibás, de jó minőségű és emberi fogyasztásra alkalmas termékeket tartalmaznak, amelyeket a szervezet áruházakból és élelmiszergyártóktól gyűjt össze napi rendszerességgel.

A Tesco és a Nestlé évek óta az Élelmiszerbank stratégiai partnereként vesz részt az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemben. Jelenleg több mint 160 Tesco áruházban folyik naponta élelmiszermentés, amelynek célja az élelmiszer-felesleg mennyiségének csökkentése és a segítségre szorulók támogatása.

A programban résztvevő áruházak a 2021-2022-ben mintegy 3400 tonna megmaradt élelmiszert adományoztak jótékony célra,

amely több mint 8,1 millió adag ételt jelentett a nélkülözőknek. A Nestlé 2022-ben eddig 44,6 millió forint értékben juttatott el élelmiszert az Élelmiszerbankhoz.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még