logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Különleges felajánlással támogatja a Jónak lenni jó!-t Farkas Bertalan

A Bartók Rádió 15 milliós felajánlásával már a 73,5 millióhoz közelít az adományok összege a Jónak lenni jó! kampányában. A közmédia jótékonysági akciója idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét támogatja. Siklósi Beatrix projektvezető azt mondta: a nehéz időszak ellenére nagyon sokan adakoznak – számolt be az M1 Híradója.

Pénteken lett Prima Primissima díjas az idén 35 éves Bartók Rádió. A csatorna a díjjal járó teljes összeget, a 15 millió forintot felajánlotta a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójának. Devich Márton, a csatorna igazgatója azt mondta: a pénz a lehető legjobb helyre kerül.

A Jónak lenni jó! adománygyűjtéséhez folyamatosan érkeznek a felajánlások. Ezek már mind megtalálhatók a Médiaklikk.hu oldalon. A tárgyak egy részét fix áron lehet megvenni, némelyikre pedig licitálni lehet a december 18-ai műsorban.

A kezdeményezéshez Farkas Bertalan is csatlakozott. Az első magyar űrhajós annak az indítókulcsnak az eredeti mását ajánlotta fel, amellyel elindította 1980-ban a Szojuz–36 űrhajót, melynek fedélzetén indult a világűrbe. Azt mondta: számtalan alkalommal találkozott vak és gyengén látó emberekkel, akiknek most örömmel segít.

A felajánlott tárgyak között van a Széchenyi-díjas tudós, Béres József eredeti naplójának egy részlete is. Az 1978-as naplóbejegyzés a kutató kézírásával olvasható.

A Jónak Lenni Jó! projektvezetője, Siklósi Beatrix az M1 műsorában kiemelte: rengeteg pénzadomány és tárgyi felajánlás érkezik nap mint nap, de továbbra is számítanak a segítésre.

Azok, akik segíteni szeretnének, a 13 600-as telefonszám 96-os mellékének hívásával tehetik meg. Minden hívás vagy sms 500 forint támogatást jelent.

Ajánljuk még