Aktuális

Negyvenhárman lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

Késsel támadt a tűzoltóra az öngyilkossággal fenyegetőző szabolcsi férfi

| Szerző: hirado.hu
A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség indítványozta annak a vádlottnak a büntetése súlyosítását, aki megöléssel fenyegetőzött, és megszúrt egy tűzoltót – tájékoztat oldalán Magyarország Ügyészsége.

Kapcsolódó tartalom

A vádlottat bűncselekmény gyanúja miatt keresték fel a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei otthonában. Az erősen ittas férfi kiabálva vonta kérdőre a rendőröket, majd megölésükkel fenyegetőzött, miközben elbarikádozta magát az otthonában.

A helyszínre érkező tűzoltók áramtalanították az épületet és elzárták a vezetékes gázt, miután a vádlott többször is hangoztatta öngyilkossági szándékát.

Amikor a tűzoltók megpróbáltak bejutni a házba, a férfi egy késsel megpróbálta megszúrni az ablaka előtt álló tűzoltót, aki hátrahúzódott, de a kés pengéje így is elérte a mellkasát. A speciális védőruhának köszönhetően nem sérült meg.

A támadás után a férfi visszahúzódott a házba, de továbbra is késsel fenyegette a vele szemben intézkedni próbáló hivatalos személyeket.

A helyszínre érkező erősítéssel végül elfogták a támadót és kórházba szállították.

Kapcsolódó tartalom

A férfit a Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete, valamint felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, védőjével elsősorban felmentésért, másodsorban eltérő minősítés és a kiszabott büntetés lényeges enyhítéséért fellebbeztek, míg velük szemben az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta. A férfi személyisége fokozott társadalomra veszélyességet hordoz, ezért a fellebbviteli főügyészség a büntetés számottevő súlyosítására tett indítványt.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még