logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elhunyt Nagy László, 2006 egyik áldozata

| Szerző: hirado.hu
Ötvenedik életévében, hétfőn elhunyt Nagy László, akinek a szemét 2006-ban kilőtték a rendőrök, miután részt vett a Fidesz 1956-os budapesti megemlékezésén, az Astoriánál.

 

Budapest, 2006. október 24.: Rendőrök könnygázgránáttal oszlatták a tömeget a Ferenciek terén (Fotó: MTI/Honéczy Barnabás)

A 2006-ban 34 esztendős férfi számára végzetes volt a brutális sérülés, melyet azután szenvedett el, hogy hazafelé tartott a bejelentett, békés megemlékezésről. Egy máig ismeretlen, őt közvetlen közelről, célzott lövéssel, gumilövedékkel arcon lövő rendőr sebesítette meg.

Nagy László, akinek arccsontját is összetörte a lövedék, melyet csak a szájpadlásán keresztül tudtak a kórházban kioperálni, egyik szemére végleg elveszítette a látását. Mivel térlátása elveszett, nem tudta folytatni korábbi munkáját az építőiparban. Magánélete tönkrement, kapcsolata felbomlott, lakását elveszítette.

A férfi szerepelt a Skrabski Fruzsina által rendezett Áldozatok 2006 című filmben is, melynek felvételei alkalmával a rendező felszólította a lakossági fórumot tartó Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnököt, hogy kérjen bocsánatot a jelen lévő Nagy Lászlótól. Gyurcsány Ferenc ezt nem tette meg.

2006 áldozataitól azóta sem kértek bocsánatot mindazok, akik felelősek voltak a törvénytelenségekért.

Kiemelt kép: Nagy László, 2006 egyik áldozata. (Forrás: Demokrata) 

Ajánljuk még