logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Magyar Batthyány Alapítvány idén is csatlakozik a közmédia jótékonysági akciójához

A Magyar Batthyány Alapítvány (MBA) idén is csatlakozik a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági akciójához, melynek ez évi kedvezményezettje a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége.

Az MBA, a közvetlen anyagi támogatás mellett, jótékony célú, premier előtti filmvetítés keretében mutatja be a szegények orvosaként ismertté vált, több tízezer ember látását megmentő Boldog Batthyány-Strattmann László életéről szóló dokumentumfilmjét.

Kapcsolódó tartalom

Az orvosok hercege – Boldog Batthyány-Strattmann László című, Kiss Stefán Mónika rendezte film bemutatója december 8-án 18 órakor lesz Budapesten, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Dísztermében. Az alapítvány a premier előtti bemutató teljes bevételét felajánlja a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének – tudatta a szervezet az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. A film premierje 2023 januárjában lesz.

A közlemény felidézi, hogy a dokumentumfilm a szegények orvosaként ismertté vált, több tízezer ember látását megmentő Boldog Batthyány-Strattmann László életéről szól.

Mint írják Batthyány-Strattmann László (1870-1931) ingyenesen gyógyította a súlyos szembetegségben szenvedőket. Élete során több mint harmincezer szemműtétet végzett. Életútjának elismeréséül 2003-ban Szent II. János Pál pápa boldoggá avatta.

Az alapítvány 2023-ban Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulójára készül, a megemlékezés mottója a „Nyisd ki a szemed és láss!” lesz. Mint írják, civil szervezetként az MBA feladatának tekinti a Batthyány család szellemi örökségének ápolása mellett, hogy kiemelt figyelmet fordítson társadalmi innovációk támogatására.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még