logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kárpátaljai és erdélyi rászorulóknak gyűjtött adományt az Emberi Méltóság Tanácsa

Kárpátalján és Erdélyben élő rászorulóknak állított össze adománycsomagot az Emberi Méltóság Tanácsa.

Az adományokat Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója vette át hétfőn Budapesten.

Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke köszöntőjében azt mondta, karácsonyhoz közeledve gondolni kell azokra a fiatalokra, akik hátrányos helyzetben élnek, és a szomszédban dúló háború még nehezebbé teszi a mindennapjaikat.

Kétezer csomagot állítottak össze önkéntesek adományaiból.

Lomnici Zoltán hozzátette: az önkéntességnek a magyar társadalomban mélyen gyökerező hagyományai vannak a sporttól a művészetig. Mint mondta, a háború miatt a magyar állam lehetőségei szűkülnek, azonban a rászorulók köre bővül, ezért fontos, hogy ne csak az államtól várjunk segítséget, hanem különböző adományok formájában az adakozni szándékozóktól is. Ugyanilyen fontos a határon túl élők jogvédelme is, amiben az Emberi Méltóság Tanácsa szintén megpróbál segítséget nyújtani – tette hozzá az elnök.

Kocsis Fülöp érsek-metropolita felidézte, az ukrajnai háború kitörésekor minden magyar megmozdult, elindult a segítés szándéka. A magyar társadalom ebben a nagyon súlyos helyzetben jól vizsgázott

– értékelt.

Megköszönve a felajánlásokat elmondta, a görögkatolikus egyház sok nehéz sorsú embernek segít, és örömét fejezte ki, hogy a magyar kormánnyal együttműködve ez a tevékenységük egyre szélesebb körű.

Az ajándékokat gyermekvédelmi intézményekben fogják szétosztani, illetve Kárpátaljára juttatnak belőle, és azok is részesülnek majd az adományokból, akik Ukrajna keleti részéből menekültek Kárpátaljára – mondta Kocsis Fülöp.

Böjte Csaba arról beszélt, hála és köszönet van a szívében mindezért a sok jóért, és „mint egy patak, szeretné célba juttatni ezeket az ajándékokat”. Adja az Isten, hogy a karácsony mindenkinek öröm és ünnep legyen, és merjünk a szeretteink körében „ajándékká válni”, merjünk ajándékot adni, kifejezni ezzel is egymás iránti ragaszkodásunkat

– fogalmazott.

Szunai Miklós, az Emberi Méltóság Tanácsának főtitkára azt mondta, a legfontosabb programjuk a nemzeti méltóság erősítése és a határon túl élő magyarok segítése, amelyet számos programhoz kapcsolódva tudnak kifejezni.

Kapcsolódó hírek

Idén új helyszínen várja az adományokat a Mikulásgyár
Idén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív akciója, a Mikulásgyár, ahol december 22-ig várják az ajándékokat – közölte a Mikulásgyár Alapítvány az MTI-vel vasárnap.
Belföld
Várják az adományokat az autista lakóotthonok az energiaválság árnyékában
Az Együtt az Autistákért Alapítvány és az Autistic Art összefogott az autista lakóotthonok téli fűtése érdekében. Összesen 11 autista lakóotthon támogatására gyűjtenek. Ezekben az otthonokban súlyos autizmussal élő fiatalok, felnőttek élnek önálló életet, felügyelet alatt. SMS-ben, a két alapítvány weboldalán és az Adventi Süti Shopnál is lehet segíteni.
Életmód

Ajánljuk még