Fontos

Friss hírek érkeztek műtétje után Károly királyról

Ruszin-Szendi Romulusz is tesztelte a honvédség új ejtőernyőit – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Videón mutatta meg a honvédség, hogy parancsnokok is kipróbálták az új deszantejtőernyőket. Ruszin-Szendi Romulusz hangsúlyozta: „nyugodt szívvel adjuk oda az állománynak, hogy felkészülés után, ha kell, műveleti ugrásban is alkalmazhassák az ernyőt”.

Új körkupolás ejtőernyők, deszantejtőernyők érkeztek – tudatta közösségi oldalán a Magyar Honvédség. Megosztották a videót is, amelyen Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy részt vesz az eszközök tesztelésében. A honvédség parancsnoka elmondta: az ejtőernyős csoport a gyári átadás-átvétel után beugrotta és alkalmasnak találta az ernyőket, ezután a parancsnoki csoport vette birtokba azokat.

„A különleges dandár parancsnoka, a különleges műveleti komponensparancsnok, a felderítőezred parancsnoka, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa, a 86. Szolnok Helikopterbázis törzsfőnöke és jómagam hajtottuk végre az ugrásokat, így nyugodt szívvel adjuk oda az állománynak, hogy felkészülés után, ha kell, műveleti ugrásban is alkalmazhassák az ernyőt” – jelentette ki Ruszin-Szendi Romulusz.

A kiemelt kép az MH 86. Szolnok Helikopterbázis Facebook-oldaláról származik.

Ajánljuk még