Fontos

Friss hírek érkeztek műtétje után Károly királyról

Folytatódik a pedagógusok demonstrációja

| Szerző: hirado.hu
Újabb demonstráció várható a fővárosban szombaton, a tanárok ezúttal az állami iskolákat fenntartó Klebelsberg Központ épülete elé mennek.

Tüntetést szervez szombatra a Tanítanék Mozgalom a Tanárok a Tanárokért csoporttal és a Pedagógus Egység nevű csoporttal. A pedagógusok délután 17 órára hirdették megmozdulásukat a Klebersberg Központ Bajcsy-Zsilinszky úti épülete elé. „Mutassunk szolidaritást a megbüntetett pedagógusokkal, és vonjuk felelősségre a kegyetlen intézkedések végrehajtóit!” – olvasható az esemény meghívójában.

A demonstrációt azért szervezik, mert a héten három iskolában felmentettek tanárokat. Az érintettek korábban jogellenesen, az erre vonatkozó figyelmeztetés ellenére megtagadták a munkavégzést.

Tüntetés miatt lezárják a fővárosban a Bajcsy-Zsilinszky út egy szakaszát szombaton – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Jelezték, hogy bár a demonstrációt délután tartják, már reggel hat órától korlátozásra kell számítani. Éjfélig lesz lezárva a Bajcsy-Zsilinszky út az Andrássy út és a Podmaniczky utca között. A rendezvény ideje alatt, várhatóan délután fél öttől este hétig a BKK járatai sem hajthatnak be a területre, ezért módosított útvonalon, az Andrássy úton és a Teréz körúton közlekednek. Ez az M3-as metrópótlót, a 9-es autóbuszt és a 72-es trolibuszt érinti – közölték.

Kiemelt kép: MTI

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még