Fontos

Friss hírek érkeztek műtétje után Károly királyról

Átadták Rábapatona és Koroncó bekötő útjait

Átadták szombaton a Rábapatonát és Koroncót a 85-ös főúttal összekötő, több mint hét kilométer hosszon felújított útszakaszt, amely 1,8 milliárd forint ráfordításával készült el a Magyar falu program keretében.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a térség fideszes országgyűlési képviselője a létesítmény átadása előtt elmondta, hogy a program keretében több mint 3000 kilométernyi alsóbbrendű utat újítottak fel Magyarországon.

A képviselő kiemelte, a Magyar Közút az a szervezet, amellyel a Magyar falu program lebonyolításában a leginkább gördülékenyen tudtak együttműködni.

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a felújítás során új kopó- és kötőrétegeket építettek be, a gyengébb teherbírású szakaszokon pedig teljes pályaszerkezet-cserét hajtottak végre.

A Kepés-Lesvári-csatorna felett átvezető, 1952-ben épült hidat teljesen elbontották és új vasbeton hidat építettek, valamint felújították a belterületi szakaszon található négy buszöbölpárt.

A vezérigazgató tájékoztatása szerint ez év végéig mintegy 960 kilométernyi mellékút teljes körű felújítása valósult meg külső kivitelezők bevonásával.

Molnár Nagy Béla, a háromezer lakosú község független polgármestere elmondta, hogy az utolsó komolyabb útfelújítás 35 éve történt ezen a szakaszon, amely egyrészt Rábapatona és Koroncó összeköttetését biztosítja a 85-ös úttal, másrészt elkerülő útként szolgál Rábaköz és Sokoróalja között, összekötve a 85-ös és 83-as utat.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még