Fontos

Friss hírek érkeztek műtétje után Károly királyról

Ismét demonstráltak a tanárok

| Szerző: hirado.hu
Több iskolában is tovább folytatódnak a tiltakozó akciók. Péntek reggel az Eötvös József Gimnázium előtt demonstráltak diákok és pedagógusok.

A csütörtöki munkabeszüntetés és ülősztrájk után pénteken a budapesti Eötvös József Gimnázium előtt gyülekeztek tüntetők a reggeli órákban. A demonstráció miatt a rendőrségnek a forgalmat is le kellet állítania egy időre. A tiltakozó tanárok és diákok „A sztrájk alapjog”, valamint az „El a kezekkel a tanárainktól” rigmusokat skandálták. A mai akciót ismét azért szervezték, mert a héten néhány pedagógust felmentett a munkáltatója, amiért az érintettek korábban jogellenesen megtagadták a munkavégzést.

Kapcsolódó tartalom

A Belügyminisztérium közleménye szerint egyébként a felmentett pedagógusokat

korábban figyelmeztette a munkáltatójuk, hogy az engedetlenség jogalap lehet a felmentésre.

A BM a köznevelés minőségének javítása érdekében tegnap kérdőíves felmérést is indított, amelyben a szülők anonim módon véleményt nyilváníthatnak az oktatás helyzetéről.

Kapcsolódó tartalom

A KRÉTA tanulmányi rendszerben kitölthető űrlap többek közt a biztonságos és rendezett iskolai környezetre, a tanítási órákon kívüli, szervezett elfoglaltságokra, az iskolai teljesítmény objektív mérésére kérdez rá, de

a szülőknek lehetőségük van, hogy bármilyen más témában véleményt, javaslatot eljuttassanak a tárcához.

Újabb demonstráció várható a fővárosban szombaton, a tüntetők ezúttal az állami iskolákat fenntartó Klebelsberg Központ épülete elé mennek.

Tüntetés miatt lezárják a fővárosban a Bajcsy-Zsilinszky út egy szakaszát szombaton – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Jelezték, hogy bár a demonstrációt délután tartják, már reggel hat órától korlátozásra kell számítani. Éjfélig lesz lezárva a Bajcsy-Zsilinszky út az Andrássy út és a Podmaniczky utca között. A rendezvény ideje alatt, várhatóan délután fél öttől este hétig a BKK járatai sem hajthatnak be a területre, ezért módosított útvonalon, az Andrássy úton és a Teréz körúton közlekednek. Ez az M3-as metrópótlót, a 9-es autóbuszt és a 72-es trolibuszt érinti – közölték.

Ajánljuk még