Fontos

Friss hírek érkeztek műtétje után Károly királyról

Hidvéghi Balázs: Donáth Anna képmutatásától leesik az ember álla!

| Szerző: hirado.hu
A dollárbaloldal épp minden idők legdurvább külföldi beavatkozási botrányából próbál menekülni, és akkor jön Donáth Anna, és azzal kérkedik, hogy ő az átláthatóság meg a demokrácia bajnoka – fogalmazott Hidvéghi Balázs a Momentum EP-képviselőjéről. A kampányban a DatAdattal együttműködő baloldal politikusa ugyanis éppen adatvédelmi javaslatával dicsekedett, amelynek értelmében lényegében Brüsszelben mondanák meg politikailag mi elfogadható és mi nem.

 

„Donáth Anna képmutatásától leesik az ember álla” – reagált Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő arra, hogy a Momentum EP-képviselője Facebook-oldalán azt írta: „elfogadták a javaslatomat, megnehezítjük a populista manipulációt”. Donáth közölte: „az általam készített, és az Igazságügyi Bizottság által tegnap elfogadott szabályozás megtiltja azon adatok használatát a politikai hirdetések során, amelyeket nem kifejezetten erre a célra adtak meg az állampolgárok. Tilos lesz politikai célra használni azokat az adatokat is, amelyeket az online platformok gyűjtenek be a felhasználók online tevékenysége alapján. Választások előtt hatvan nappal a kampányidőszakban a jogszabály radikálisan korlátozza a felhasználható adatokat”.

Hidvéghi Balázs rámutatott: „a dollárbaloldal épp minden idők legdurvább külföldi beavatkozási botrányából próbál menekülni. Gyurcsány emberei kínosan lapítva kerülik, hogy meg kelljen magyarázni, kitől és mire kaptak három milliárd forintot a kampány során. És akkor jön Donáth Anna, és azzal kérkedik, hogy ő az átláthatóság meg a demokrácia bajnoka, hiszen éppen most készített erről jelentést az Európai Parlamentben. Vagyis Brüsszelben továbbra is a jogszabályok nagy védelmezőjeként tetszeleg”.

„Ez a kétszínűség netovábbja! A baloldal által külföldről kapott kampánypénz olyan brutális törvénysértés, ami példátlan a rendszerváltás utáni magyar politikatörténetben. Donáth Annának láthatóan van ideje hosszas Facebook-posztokat írogatni. Akkor hát itt az ideje, hogy erre is magyarázatot kapjunk!” – figyelmeztetett a fideszes európai  parlamenti képviselő.

Kapcsolódó tartalom

Donáth Anna kitért arra is bejegyzésében, hogy „a rendkívüli szigorítások betartását az Európai Adatvédelmi Testület ellenőrizheti majd az EU minden országában, amelynek joga lesz intézkedni a legnagyobb közösségi médiafelületekkel és keresőóriásokkal szemben, ha nem tartják be a politikai hirdetésekre vonatkozó korlátozásokat”.

A baloldali képviselőnek az Európai Parlament igazságügyi bizottságában tegnap elfogadott jogszabályjavaslata értelmében lényegében Brüsszelben mondanák meg, hogy politikailag mi elfogadható és mi nem, milyen lehet egy politikai hirdetés, azt ki láthatja és ki nem. A jogszabály azon túl, hogy tagállami hatásköröket sért, valójában beavatkozást jelent a tagállami választásokba, és burkolt célja a tagállami választási szabályok befolyásolása.

Ajánljuk még