Aktuális

Komoly fennakadásokat okoz a tél: a hadsereget is bevetették a hóvihar miatt

Meghaladta a 48 millió forintot a felajánlások összege a Jónak lenni jó! kampányban

| Szerző: hirado.hu
Meghaladta a 48 millió forintot a felajánlások összege a Jónak lenni jó! kampányban. Az adományvonalon érkező támogatások mellett egymást érik a tárgyi felajánlások: sportolók, cégek és magánemberek csatlakoznak a gyűjtéshez. A közmédia idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét segíti – hangzott el az M1 Híradójában.

Doszkocs Zsuzsa hosszú évek óta ágyhoz kötött beteg. Mindenben segítségre szorul, ugyanis csak a karját tudja mozgatni. Ebből azonban a lehető legtöbbet hozza ki: fest. Alkotásai nem csak saját szobáját díszítik. Szereti elajándékozni a képeit. Most is így tesz.

A Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciónak ajánlotta fel karácsonyi hangulatú festményét. Zsuzsa azt mondja: bár ő is segítségre szorul, segíteni is szeretne. Jól tudja, hogy milyen korlátok között élni.

„Úgy érzem, hogy fontos, hogy segítsek.

Ismerek egy vak írót, akinek vakvezető kutyája van, és írt is róla egy könyvet. Egy Ricsivel könnyebb, az a címe és a kutya neve volt Ricsi. Ezért is érzem, hogy közel áll hozzám” – mesélte Doszkocs Zsuzsa.

A Jónak lenni jó! idén a látássérültek megsegítésére gyűjt. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a befolyt összeg egy részét vakvezető kutyák kiképzésre fordítja majd, hogy minél több társuk kaphasson segítséget. Egy kutya kiképzése négymillió forintba kerül.

Kapcsolódó tartalom

A jó ügy érdekében folyamatosan érkeznek a felajánlások az MTVA-székházba. Egy ruházati üzlet férfi táskaszettet ajánlott fel: bőr hátitáskát, laptoptáskát és oldaltáskát. Ezeket kizárólag egyben, fix áron lehet megvásárolni.

„Láttuk, hogy Szalai Ádám lett a nagykövete az idei évben a Jónak lenni jó!-nak. Mi sportszerető emberek vagyunk, így figyeltünk fel az MTVA kezdeményezésére, és

úgy gondoltuk, hogy nekünk is csatlakoznunk kell, ez kötelességünk”

– mondta Kun Benedek a cég markentingmunkatársa.

Négy jegyet ajánlott fel a Bartók Rádió az Újévi nyitány koncertre, aminek a Zeneakadémia ad otthont. Idén Oliver von Dohnányi karmester dirigálja majd a Magyar Rádió művészeti együtteseit. A magyar művek mellett felcsendülnek Brahms, Csajkovszkij, Ravel ismert dallamai is.

„A koncertre a Zeneakadémia legjobb helyeit, a középerkélyen négy jegyet ajánlottuk fel, ezeket százezer forintért lehet megvásárolni, és reméljük, hogy aztán a befolyt összeg a legeslegjobb helyre kerül” – nyilatkozta Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója.

A vakok és gyengénlátók megsegítésére eddig már több mint 48 millió forint gyűlt össze. Az adományozásba bárki bekapcsolódhat, csak tárcsáznia kell a 13 600-as telefonszámot, majd beütni a 96-os kódot. Minden hívás vagy sms 500 forintos segítséget jelent.

Kapcsolódó hírek

Jónak lenni jó! Kétmillió forintot ajánlott fel a Magyar Kézilabda-szövetség
Átlépte a 42 millió forintot a felajánlások összege a Jónak lenni jó! kampányban. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke a magyar csörgőlabda napján jelentette be, hogy a szövetség is csatlakozik a kampányhoz, és kétmillió forintot ajánlott fel a látássérülteknek – közölte az M1 Híradó.
Belföld

Ajánljuk még