logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

MCC: Január végéig lehet jelentkezni a középiskolásoknak szóló programra

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja idén is felvételt hirdet a közösségi programok, a hasznos tananyagok és a társadalomtudományok iránt érdeklődő diákok számára.

Az MCC azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a Középiskolás Program (KP) az iskola mellett végezhető, ingyenes készségfejlesztő és szakmai alkalmakkal, továbbá e-learning kurzusokkal várja a magyarországi, valamint külhoni magyar középiskolások jelentkezését január 31-ig.

A program – amely már tizenöt magyarországi városban érhető el – Kárpát-medence-szerte kínál társadalomtudományos tehetséggondozó képzést a középiskolás korosztály legtehetségesebb diákjai számára.

A 2013 óta Erdélyben, 2022-től Kárpátalján is megtalálható képzéseken ezernél több határon túli magyar tanuló vesz részt, de Felvidékről, és Vajdaságból is jelentkezhetnek középiskolások a programba – tették hozzá.

Készségfejlesztő alkalmak közé tartoznak az úgynevezett KP Szombatok, a klubdélutánok, valamint a program a legaktívabb diákjainak további exkluzív lehetőségeket biztosítanak, így például nyelvi kurzusokat, nemzetközi utakat, KPrémium alkalmakat (tematikus napokat) és táborokat.

A Középiskolás Program 6 városban – Budapesten, Győrben, Pécsen, Szegeden, Miskolcon és Debrecenben) rendezi meg a KP Szombatokat, amelyeken tudományos, ismeretterjesztő előadásokkal és gyakorlatias, alkalmazható tudást nyújtó, készségeket fejlesztő, kiscsoportos workshopokkal várja a diákokat.

A közlemény szerint valamennyi képzési helyszínen elérhetőek a heti rendszerességgel szervezett szakmai klubdélutánok, amelyeknek a célja a tanulás mellett a közösségépítés.

További újdonságnak nevezték, hogy elindultak az angol és német nyelvi kurzusok is, amelyeknek a fókusza a beszédkészség-fejlesztés. A legaktívabb tanulók egész hetes belföldi és külföldi tematikus tanulmányi utazásokon fejleszthetik szakmai és idegen nyelvi tudásukat, elmélyülhetnek egy szakterület rejtelmeiben.

A programba felvételt nyert tanulók mindezek mellett érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a négy- vagy nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusok közül. A kínált témák palettáján többek között megtalálható a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, a nemzetközi kapcsolatok, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is – sorolták.

A Középiskolás Program azoknak a magyar diákoknak szól, akik az iskolai oktatás keretein túl szeretnének művelődni és tanulni, valamint az érettségi és egyetemre való felkészülés során a lehető legtöbbet szeretnék kihozni magukból – fogalmazott Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója a közlemény szerint.

Az MCC célja, hogy néhány éven belül 35 kárpát medencei településen, 10 ezer diák tehetséggondozását végezze.

Az érdeklődők a jelentkezés pontos menetéről és a programról az intézmény honlapján tájékozódhatnak, kérdéseiket pedig a kp@mcc.hu e-mail címre küldhetik el.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még