logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jótékonysági gálát rendeztek a Covid-árvák megsegítésére a Nemzeti Múzeumban

Jótékonysági gálát rendeztek a Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány javára csütörtökön a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A jótékonysági esten tartott divatbemutatón ruhakollekciókra licitálhattak a meghívott vendégek.

Az eseményen köszöntőt mondott Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke, aki az alapítvány munkáját bemutatva felidézte: több mint másfél éve jött létre a Regőczi Alapítvány azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.

Az alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz,

vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képes magáról gondoskodni – hangsúlyozta.

Hozzátette: amikor az alapítvány megkezdte munkáját, 400-500 gyerek szorult támogatásra, mára a számuk meghaladta az 1300-at. Ez azt jelenti, ha gyermekenként csak havi 50 ezer forint segítséget szeretnének adni, akkor is évente nagyságrendileg 800 millió forintot kellene összegyűjteni az alapítványnak – mutatott rá.

Kovácsné Dobor Dorina kollekciójának bemutatója a Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány javára rendezett jótékonysági gálán a Magyar Nemzeti Múzeumban (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Mint mondta, a feladat ma sokkal nagyobb, mint amikor férjével, Áder Jánossal elhatározták az alapítvány létrehozását.

A háborús időszak, valamint a gazdasági helyzetből adódó nehézségek miatt egyre többen szorulnak rá a segítségre

– tette hozzá. „Ez nem bizonytalanított el bennünket, hanem inkább megerősített abban, hogy ezt az alapítványt létre kellett hozni” – hangsúlyozta.

A jótékonysági esten bemutatott ruhakollekciókat Hampel Katalin és Kovácsné Dobor Dorina divattervezők készítették. A jótékonysági gálát L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója nyitotta meg, aki nemes feladatvállalásnak nevezte a Regőczi Alapítvány tevékenységét.

Ajánljuk még