Aktuális

Megsérült a NASA minihelikoptere, nem repülhet többet a Marson

A Belügyminisztérium várja az oktatásban leginkább érintettek véleményét

Minden köznevelési intézményben tanuló gyermek szülője, gondviselője kitöltheti azt a kérdőívet, amelynek kérdései „az oktatásban leginkább érintettek véleményének megismerését célozzák” – közölte a Belügyminisztérium (BM) csütörtökön.

A közleményben emlékeztettek, a BM köznevelési államtitkársága korábban két alkalommal a pedagógusok körében végzett hasonló jellegű kérdőíves felmérést.

A kérdőív a Kréta rendszeren keresztül 2022 decemberében lesz ütemezetten elérhető.

Kitöltése anonim, nem kell hozzá személyes adatot megadni.

A kérdőívet fejlesztők kiiktatták a Kréta rendszer sajátosságát, így a válaszok rejtve maradnak az osztályfőnökök és a tanintézetek munkatársai előtt – jelezték.

Azt írták: amennyiben egy család több gyermeke tanul a köznevelés rendszerében, a szülőnek, gondviselőnek lehetősége lesz arra, hogy több kérdőívet is kitöltsön december 15-én éjfélig.

Tájékoztatásuk szerint a kérdések a többi között a biztonságos és rendezett iskolai környezetre, a házi feladat elkészítésének időigényére, a tanulók tanítási órákon kívüli, szervezett elfoglaltságára, az iskolai teljesítmény objektív mérésére vonatkoznak.

A kérdőíven szereplő kérdéseken túl lehetőség van arra, hogy a szülők, gondviselők bármilyen más véleményt, javaslatot eljuttassanak a tárcához.

Közölték, a BM elkötelezett az oktatás minőségének javítása és amellett, hogy a gyermekek megfeleljenek a jövő kihívásainak; ezért szeretné megismerni az érintettek véleményét, amit figyelembe vesz a köznevelési rendszer megújítására vonatkozó fejlesztési terveiben.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még